Εκπρόσωπος Κομισιόν: Τα κράτη μέλη πρέπει να ελέγχουν τις υπηρεσίες ασφαλείας

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Απαράδεκτη η παράνομη πρόσβαση των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας σε δεδομένα πολιτών Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Την δίκη της απάντηση έδωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν, σε ερώτηση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του Euronews για τις παρακολουθήσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτή, Νίκου Ανδρουλάκη και νωρίτερα του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αννίτα Χίπερ είπε:  

«Γνωρίζουμε τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με το λογισμικό παρακολούθησης που χρησιμοποιούν ορισμένες κυβερνήσεις και η θέση μας είναι σαφής. Οποιαδήποτε προσπάθεια από τις υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας για παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα πολιτών, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων, εάν επιβεβαιωθεί, είναι απαράδεκτη». 

Στη συνέχεια, τόνισε πως «τα κράτη μέλη είναι αρμόδια να προστατεύουν την εθνική τους ασφάλεια και πρέπει να επιβλέπουν και να ελέγχουν τις υπηρεσίες ασφαλείας τους για να διασφαλίζουν ότι σέβονται πλήρως τα θεμελιώδη δικαιώματα. Αυτό είναι απολύτως σημαντικό, να διασφαλίζουν επίσης την προστασία των προσωπικών δεδομένων, την προστασία της δημοσιογραφίας, την ασφάλεια και την ελευθερία της έκφρασης».

«Η διερεύνηση τέτοιων θεμάτων είναι ευθύνη κάθε κράτους μέλους και η Επιτροπή αναμένει από τις εθνικές αρχές να εξετάσουν ενδελεχώς τέτοιους ισχυρισμούς για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών», τόνισε η αξιωματούχος. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 9.8.2022

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ