Εκπρόσωπος Ευρωκοινοβουλίου: Νέος πρόεδρος στην ΕΕ την Τετάρτη ό,τι και να γίνει

Εκπρόσωπος Ευρωκοινοβουλίου: Νέος πρόεδρος στην ΕΕ την Τετάρτη ό,τι και να γίνει Facebook Twitter
EPA
0

Στις 3 Ιουλίου θα ανακοινωθεί ο διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ακόμη και αν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν καταφέρουν σήμερα να συμφωνήσουν στο πρόσωπο του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου.

Δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξει η απόφαση να διεξαχθεί η ψηφοφορία στις 3 Ιουλίου, τόνισε σήμερα σε δηλώσεις του εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζεται σήμερα Τρίτη η συνεδρίαση στις Βρυξέλλες χωρίς να έχει υπάρξει προς το παρόν συμφωνία ως προς το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του κ. Γιουνκέρ 

Ωστόσο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρέτεινε για μερικές ώρες, ως σήμερα στις 22:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδας), τη διορία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη σημερινή συνεδρίαση ο Αλέξης Τσίπρας θα εκπροσωπηθεί από τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκφράσει την επιθυμία η εκλογή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ακολουθήσει την επιλογή του επικεφαλής της Κομισιόν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM