Εκλογές Τουρκία: Θρίαμβος του Ερντογάν σε σεισμόπληκτες περιοχές

Εκλογές Τουρκία: Θρίαμβος του Ερντογάν σε σεισμόπληκτες περιοχές Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Παρά τις αντιδράσεις ενάντια στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κατάστασης με τους φονικούς σεισμούς στη νοτιοανατολική Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέγραψε εκλογικές νίκες με μεγάλη διαφορά σε πολλές σεισμόπληκτες περιοχές.

Στο Κιλίς, περιοχή που είχε πληγεί πολύ έντονα από τον σεισμό ο Ερντογάν κατέγραψε 65,55% έναντι του Κιλιτσντάρογλου με πολύ χαμηλό ποσοστό 26,96%.

Στο Καχραμανμαράς, το ποσοστό του Ερντογάν έφτασε το θεαματικό 71,88% έναντι 22,20% του Κιλιτσντάρογλου. Στο Γκαζιαντέπ το ποσοστό του Ερντογάν έφτασε το 59,76%, έναντι 34,65% του Κιλιτσντάρογλου.

Μοναδική εξαίρεση είναι η Αλεξανδρέττα που ωστόσο και εκεί η μάχη καταγράφηκε στήθος με στήθος (48,07% ο Κιλιτσντάρογλου και 48,03% ο Ερντογάν). 

Υπενθυμίζεται ότι από τους φονικούς σεισμούς του Φεβρουαρίου περίπου 50.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Στην ευρύτερη περιοχή κατοικεί το 17% του τουρκικού πληθυσμού. 

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, Γιάννη Μανδαλίδη, οι ψηφοφόροι στις σεισμόπληκτες περιοχές δεν πίστεψαν ότι η συμμαχία της αντιπολίτευσης θα τους κτίσει τα σπίτια μέσα σε μόλις ένα χρόνο, όπως έχει υποσχεθεί ο Ερντογάν

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Δένδια: Ανήθικη η δήλωση περί κατοχής - Ο Μητσοτάκης «να τον βάλει στη θέση του»

Διεθνή / Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Δένδια: Απρεπής η δήλωση περί κατακτητών - Ο Μητσοτάκης «να τον βάλει στη θέση του»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός «κατακτητές» του Νίκου Δένδια προς τους Τούρκους «δεν θα μπορούσε να είναι πιο θρασύς»
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Βρετανία: Συμφόρηση στο λιμάνι του Ντόβερ μετά τα προβλήματα στις πτήσεις λόγω του πληροφοριακού «μπλακ άουτ»

Διεθνή / Βρετανία: Συμφόρηση στο λιμάνι του Ντόβερ μετά τα προβλήματα στις πτήσεις λόγω του πληροφοριακού «μπλακ άουτ»

Η ακύρωση των πτήσεων προκάλεσε τεράστιο μποτιλιάρισμα στα πολυσύχναστα λιμάνια, με εκατοντάδες οικογένειες χωρίς εισιτήριο να προσπαθούν να επιστρέψουν
LIFO NEWSROOM