Εκλογές Τουρκία: Οι πέντε απαγορεύσεις μέχρι να κλείσουν οι κάλπες

Εκλογές Τουρκία: Πέντε απαγορεύσεις μέχρι να κλείσουν οι κάλπες Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Έκλεισε και επίσημα προ λίγων ωρών η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές στην Τουρκία και με την λήξη της τίθενται σε εφαρμογή κάποιες απαγορεύσεις.  

Οι πολιτικοί πραγματοποίησαν τις τελευταίες συγκεντρώσεις τους τις τελευταίες ώρες της προεκλογικής εκστρατείας, σήμερα παραμονή των κρίσιμων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία, πριν τεθεί σε ισχύ η λεγόμενη απαγόρευση της προπαγάνδας. 

Η απαγόρευση προπαγάνδας έχει ήδη ξεκινήσει από τις 18:00 και θα παραμείνει σε ισχύ για 24 ώρες. Δεν θα υπάρξουν ειδήσεις ή εκπομπές που να περιέχουν προπαγάνδα μέχρι να κλείσουν αύριο οι κάλπες.

Ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ολοκληρώσει με προσευχή στην Αγία Σοφία κλείνει την δική του προεκλογική περίοδο. 

Η  ανώτατης εκλογική επιτροπή της Τουρκίας έχει δηλώσει πως ανακοινώσεις σχετικά με τις εκλογές θα μεταδοθούν αύριο μεταξύ 18.00 και 21.00.

Επίσης ανακοινώθηκε πως απαγορεύεται η πώληση οινοπνευματωδών ποτών από τις 06.00 έως τις 24.00 αύριο Κυριακή των εκλογών. Επιπλέον, όλοι οι δημόσιοι χώροι ψυχαγωγίας όπως καφετέριες, κέντρα, ίντερνετ καφέ θα παραμείνουν κλειστοί την ημέρα των εκλογών.

Μόνο γεύματα μπορούν να σερβιριστούν σε εστιατόρια που είναι χώροι ψυχαγωγίας. Οι γάμοι μπορούν να γίνουν μετά τις 18:00. Στους οικισμούς, κανείς δεν θα μπορεί να φέρει όπλα εκτός από εκείνους που είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της ασφάλειας και της τάξης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΗΠΑ

Διεθνή / Κούβα: Μπλακ άουτ σε όλη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Η χώρα της Καραϊβικής έχει υποστεί τρία μεγάλα μπλακ άουτ αυτόν τον μήνα, καθώς το εμπάργκο καυσίμων από τις ΗΠΑ έχει περιορίσει τις εισαγωγές πετρελαίου, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων
THE LIFO TEAM
ΤΣΕΛΣΙ ΚΗΠΟΣ ΗΔΟΝΗ

Διεθνή / «Κήπος της ηδονής» στο Τσέλσι: Η πρόταση της Βασιλικής Κηπουρικής Εταιρείας που αιφνιδίασε

Εμπνευσμένος από τη θεά Αφροδίτη και χρηματοδοτούμενος από εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών, ο κήπος του φετινού Chelsea Flower Show ενδέχεται να προκαλέσει «σοκ» στους επισκέπτες, γράφει ο Guardian
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ REUTERS ΕΡΤ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Αναλυτής του Reuters στα ελληνικά: «Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τρελός πρόεδρος και κάνει τρελά πράγματα»

«Ίσως απλώς φύγει από το χάλι που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, λέει τρία διαφορετικά πράγματα μέσα σε μια ώρα που όλα είναι αντιφατικά μεταξύ τους», είπε ο Hugo Dixon στην ΕΡΤ
THE LIFO TEAM