Εκλογές στην Κύπρο- Χριστοδουλίδης: Η αποχή δεν είναι επιλογή

Νίκος Χριστοδουλιδης Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Έκκληση για μαζική προσέλευση στις κάλπες έκανε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, που μαζί με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη είναι οι υποψήφιοι στον σημερινό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο

Πριν από λίγη ώρα ο Νίκος Χριστοδουλίδης άσκησε το εκλογικό δικαίωμά του, σε σχολείο της Πάφου και χαρακτήρισε «σημαδιακή» την ημέρα. 

«Ο κυπριακός λαός γνωρίζει, αντιλαμβάνεται και ξέρει πάρα πολύ καλά ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών, ποια είναι τα διλήμματα ενώπιον του. Και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση του κυπριακού λαού», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης και τόνισε πως είναι σημαντικό να υπάρξει μαζική συμμετοχή στις εκλογές στην Κύπρο. 

«Η αποχή δεν είναι επιλογή. Η αποχή απλά διασφαλίζει τη συνέχεια όλων αυτών που μας ενοχλούν», υπογράμμισε. «Τα προβλήματα, οι προκλήσεις, δεν έχουν ούτε πολιτικό χρώμα, ούτε ιδεολογική προέλευση και μπορούμε, σαφώς, καλύτερα, μέσα από μια συλλογική προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κυπριακού λαού», συμπλήρωσε. 

Αναστασιάδης: Θα είμαι παρών, όπου χρειαστεί η παρέμβασή μου 

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, επίσης κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες. 

«Να καλέσω τον λαό μαζικά να συμμετάσχει σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Το έχουμε πει πολλές φορές, ανεξάρτητα των αισθημάτων που τρέφουν οι οποιοιδήποτε θα πρέπει να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και καθήκον, αν θέλετε, προς τη δημοκρατία, ανεπηρέαστα, με βάση τα δικά τους κριτήρια», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης, αφού ψήφισε στη Λεμεσό, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Άντρη Αναστασιάδη και τα εγγόνια τους. 

Ερωτηθείς αν θα βρίσκεται στο πλευρό του διαδόχου του, απάντησε: «Αυτό είναι το καθήκον του καθενός από μας. Σήμερα, ο λαός αποφασίζει ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος. Θα πρέπει να τον περιβάλουμε, όποιος και αν είναι, και με αγάπη και με εμπιστοσύνη και όπου ο καθένας μπορεί να συμβάλει έτσι ώστε να επιτύχει στο έργο του». Ακόμη, σημείωσε ότι θα είναι παρών, «πάντοτε διακριτικά, και εκεί και όπου θα χρειαστεί η παρέμβαση μου θα είναι προς τη θετική κατεύθυνση και όχι την αρνητική». 

Ο Νίκος Αναστασιάδης κλήθηκε να σχολιάσει και την ανάρτηση της Καίτης Κληρίδου, η οποία μεταξύ άλλων τον κατηγόρησε για διαφθορά. «Δεν θέλω να σχολιάζω χυδαιότητες. Δεν θέλω να σχολιάζω αυτό που προσπάθησαν άλλοι να περάσουν μέσα στον λαό. Θα πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο», είπε αρχικά και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι μιλά με πικρία, συμπλήρωσε: «Βεβαίως με πικρία. Είναι δυνατόν ποτέ επειδή φέρεις ένα όνομα να πρέπει να μην το τιμάς κιόλας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

Διεθνή / Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

«Οι τουρίστες που συμμετέχουν σε αυτές τις εκδρομές δεν πρέπει να υποτιμούν τους κινδύνους που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες, την έντονη υγρασία και την απότομη άνοδο του υψομέτρου»
LIFO NEWSROOM