Κάμαλα Χάρις στην πρώτη ομιλία της μετά την ήττα: «Μόνο όταν είναι βαθύ το σκοτάδι βλέπει κανείς τα αστέρια»

Κάμαλα Χάρις στην πρώτη ομιλία της μετά την ήττα: «Μόνο όταν είναι βαθύ το σκοτάδι βλέπει κανείς τα αστέρια» Facebook Twitter
Κάμαλα Χάρις/ Φωτ.: Getty Images
0

Στην πρώτη της ομιλία μετά την ήττα της στις προεδρικές εκλογές, η Κάμαλα Χάρις μίλησε με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της στον Τζο Μπάιντεν για την υποστήριξη που της παρείχε, καθώς και στους χιλιάδες εθελοντές που εργάστηκαν για την εκστρατεία της.

Δήλωσε υπερήφανη για τη «μάχη» που δόθηκε, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε, με στόχο τη δημιουργία συμμαχιών και την ένωση των Αμερικανών για το κοινό μέλλον.

Η Χάρις τόνισε πως, παρά τα έντονα συναισθήματα της στιγμής, είναι σημαντικό να αποδεχτούμε το εκλογικό αποτέλεσμα, επιβεβαιώνοντας ότι συνεχάρη τον Ντόναλντ Τραμπ και τον διαβεβαίωσε για τη συνεργασία της σε μια ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας. Αναφερόμενη στις θεμελιώδεις αρχές της αμερικανικής δημοκρατίας, υπογράμμισε τη σημασία του σεβασμού προς το Σύνταγμα και τη διαφορά μεταξύ δημοκρατίας και τυραννίας.

Παράλληλα, η Χάρις δήλωσε πως η μάχη για ελευθερία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια για όλους παραμένει στο κέντρο των αξιών της και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών, την ασφάλεια των σχολείων και την προστασία της δημοκρατίας.

Οι πρώτες δηλώσεις της Κάμαλα Χάρις

«Θέλω πρώτα απ' όλα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Μπάιντεν για την πίστη και την υποστήριξη που μου έδειξε σε αυτήν τη διαδρομή. Γνωρίζω πόσο σημαντική είναι η στήριξη που προσφέρει στο έθνος μας και είμαι βέβαιη πως θα συνεχίσει να το πράττει. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές μας, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για αυτή την εκστρατεία. Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Είμαι ιδιαίτερα περήφανη για τη μάχη που δώσαμε, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο την δώσαμε. Για τις 170 ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας, ήμασταν αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε συμμαχίες, να φέρουμε κοντά ανθρώπους από κάθε υπόβαθρο και να τους ενώσουμε για το μέλλον της Αμερικής. Πιστεύω ακράδαντα πως έχουμε περισσότερα που μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν.

Κατανοώ ότι αυτή τη στιγμή κυριαρχούν πολλά και έντονα συναισθήματα, αλλά πρέπει να αποδεχτούμε την πραγματικότητα. Συνεχάρη τον κ. Τραμπ για τη νίκη του και τον διαβεβαίωσα πως θα συνεργαστούμε για μια ειρηνική και ομαλή μετάβαση της εξουσίας. Αυτό είναι θεμελιώδες για την αμερικανική δημοκρατία: Όταν χάνουμε, αναγνωρίζουμε το αποτέλεσμα. Αυτό είναι που ξεχωρίζει τη δημοκρατία από την τυραννία και αυτό οφείλουμε να το σεβαστούμε όλοι όσοι υπηρετούμε τη χώρα μας. Ο σεβασμός προς το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, η πίστη μας στη συνείδησή μας και στον Θεό είναι αξίες που βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοκρατίας μας.

Η πίστη μου σε αυτές τις αρχές με οδηγεί στο να αποδεχθώ το εκλογικό αποτέλεσμα, όχι όμως όσα συνέβησαν κατά την εκστρατεία μας. Η μάχη για την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια για όλους τους ανθρώπους, για τα ιδανικά που βρίσκονται στην καρδιά του έθνους μας, είναι μια μάχη που δεν θα εγκαταλείψω ποτέ.

Θα συνεχίσω να μάχομαι για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών, για την ασφάλεια των σχολείων μας από τη βία και για τη διασφάλιση των αξιών της δημοκρατίας μας. Αυτή είναι η δέσμευσή μου απέναντι σε όλους εσάς και στην Αμερική. 

Δεν σημαίνει ότι δεν θα κερδίσουμε ποτέ. Αυτό σημαίνει να μην εγκαταλείπουμε ποτέ. Έχετε τη δύναμη, την ισχύ και την πίστη να μην ακούτε ότι κάτι είναι αδύνατο μόνο και μόνο επειδή δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν.

Έχετε τη δυνατότητα να κάνετε μεγάλο καλό στον κόσμο. Μην απελπίζεστε. Δεν είναι η στιγμή να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά, αλλά να σηκώσουμε τα μανίκια. Να παραμείνουμε δεσμευμένοι και αφοσιωμένοι στον στόχο μας».

Κλείνω λέγοντας: Μόνο στο βαθύ σκοτάδι μπορείς να δεις τα αστέρια. Πολλοί λένε ότι μπαίνουμε σε σκοτεινούς καιρούς. Ας γεμίσουμε τον ουρανό με αστέρια και το φως της αλήθειας.

Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι νιώθουν ότι μπαίνουμε σε μια σκοτεινή εποχή, αλλά προς όφελος όλων μας, ελπίζω να μην είναι έτσι. Αλλά αν είναι, ας γεμίσουμε τον ουρανό με το φως της αισιοδοξίας, της πίστης, της αλήθειας και της υπηρεσίας».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / ΟΗΕ: Οι δαπάνες των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράν θα μπορούσαν να έχουν σώσει 87 εκατ. ζωές

«Κατακλυσμική» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας του έχει μειωθεί κατά περίπου 50%
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ
ΡΩΣΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Διεθνή / Ρωσία και Βόρεια Κορέα συνδέονται πλέον μέσω οδικής γέφυρας

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν ενισχυθεί εν μέσω της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη Μόσχα και την Πιονγιάνγκ να εμβαθύνουν τους οικονομικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς και στρατιωτικούς δεσμούς τους
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Ποιος είναι ο 88χρονος που αγκάλιασε - «Εκπλήρωσε την επιθυμία της αποθανούσας συζύγου του», γράφουν διεθνή ΜΜΕ

Το βίντεο που καταγράφει την πριγκίπισσα να αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ

Διεθνή / «Στον πάγο» η αποστολή Βανς στο Ισλαμαμπάντ – Χωρίς απάντηση από την Τεχεράνη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αποστολής ακόμη και άμεσα, εφόσον η Τεχεράνη δώσει σήμα ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM