Έκκληση Κουλέμπα: Η Ουκρανία έχει ανάγκη για όπλα- Κορυφή του παγόβουνου η σφαγή στη Μπούσα

Έκκληση Κουλέμπα: Η Ουκρανία έχει ανάγκη για όπλα- Κορυφή του παγόβουνου η σφαγή στη Μπούσα Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Η σφαγή στην Μπούσα είναι η κορυφή του παγόβουνου, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα, προσθέτοντας ότι η κατάσταση στη Μαριούπολη «είναι πολύ χειρότερη».

Οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν την Κυριακή, ότι ερευνούν πιθανά εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας, αφότου εικόνες από την Μπούσα έδειχναν πτώματα πολιτών να κείτονται στο έδαφος, καθώς και αυτοσχέδιους τάφους.

«Οι φρικαλεότητες που είδαμε στην Μπούσα είναι μόνο "η κορυφή του παγόβουνου" των εγκλημάτων που έχει διαπράξει ο ρωσικός στρατός», υποστήριξε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

 «Τα ημίμετρα δεν είναι αρκετά πλέον. Απαιτώ πιο σοβαρές κυρώσεις αυτήν την εβδομάδα, αυτή είναι η έκκληση των θυμάτων βιασμών και εκτελέσεων. Αν έχετε αμφιβολίες για τις κυρώσεις, πηγαίνετε στην Μπούσα πρώτα», δήλωσε.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες μετά τη συμμετοχή του στη σύνοδο των αρμόδιων υπουργών, σημείωσε ότι Ουκρανία και Ρωσία πρέπει να μιλάνε για να δουν πώς θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος.

Ερωτηθείς σχετικά με τον οπλισμό που αποστέλλεται στην Ουκρανία, ο Ντμίτρο Κουλέμπα δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με τα είδη των όπλων αλλά τόνισε ότι αυτή την περίοδο σημασία έχει το χρονοδιάγραμμα της αποστολής τους κι ότι υπάρχει ανάγκη για όπλα «τώρα», αλλιώς θα είναι αργά.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθηθεί η Ουκρανία είναι να της παρασχεθεί ό,τι είναι απαραίτητο για να νικήσει τον ρωσικό στρατό», ανέφερε και πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί ξέρουν πώς να πολεμούν, πώς να κερδίζουν, ωστόσο επανέλαβε ότι έχουν ανάγκη περισσότερα όπλα.

«Όσο περισσότερα όπλα λάβουμε και όσο πιο σύντομα φτάσουν στην Ουκρανία τόσες περισσότερες ζωές θα σωθούν, τόσο λιγότερες πόλεις και χωριά θα καταστραφούν και δεν θα υπάρξουν άλλες Μπούσα», είπε.

Τέλος, επισήμανε ότι όσο η Δύση συνεχίζει να αγοράζει πετρέλαιο και αέριο από τη Ρωσία εξακολουθεί να στηρίζει την Μόσχα, ενώ επανέλαβε το αίτημα του Κιέβου να αποκλειστούν όλες οι ρωσικές τράπεζες από το σύστημα SWIFT, καθώς και να υπάρξει διαβεβαίωση ότι όλα τα λιμάνια θα κλείσουν για τα ρωσικά πλοία και τα ρωσικά αγαθά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Ο Υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων σταματήσει την γκρίνια και να παράξει

Διεθνή / Γερμανία: Ο υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων «να σταματήσει την γκρίνια και να παράξει»

Ο Μπόρις Πιστόριους ζητά από τη βιομηχανία όπλων να επιταχύνει την παραγωγή για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, καθώς η Γερμανία σχεδιάζει δαπάνες 162 δισ. ευρώ έως το 2029
LIFO NEWSROOM
H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Διεθνή / H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Καθώς η κλιματική αλλαγή «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου, πόλεις όπως Βαρκελώνη και Σεβίλλη αναπροσαρμόζονται με πράσινες λύσεις, σκίαστρα και σημεία ψύξης για τους κατοίκους
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα φτιάχνει «στρατόπεδο συγκέντρωσης» για Παλαιστινίους, λέει πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Διεθνή / Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα: «Φτιάχνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για Παλαιστινίους»

Ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ καταγγέλλει σχέδιο «εθνοκάθαρσης» της Γάζας, συγκρίνει τα σχέδια με ναζιστικά στρατόπεδα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να αποτραπούν εγκλήματα πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Διεθνή / Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Οι αλλαγές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι ενώ τα συναινετικά φιλιά λογοκρίνονται, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις σκηνές βίας ή σεξιστικής συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM
Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Διεθνή / «Χτύπησα και χάθηκα»: Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Η 26χρονη Γερμανίδα εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχε αφήσει το όχημά της, εμφανώς εξαντλημένη, αφυδατωμένη και γεμάτη τσιμπήματα από κουνούπια
LIFO NEWSROOM