Έκκληση ΕΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη

Έκκληση ΕΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη ζήτησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτηρίζοντας ως «απειλή για τη διεθνή ασφάλεια» την επίθεση του Χαλίφα Χάφταρ εναντίον της Τρίπολης.

«Η στρατιωτική επίθεση του ΛΕΣ (Λιβυκός Εθνικός Στρατός) εναντίον της Τρίπολης και η κλιμάκωση που ακολούθησε εντός και περιμετρικά της πρωτεύουσας συνιστούν απειλή για την διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και απειλούν ακόμη περισσότερο τη σταθερότητα στη Λιβύη», προειδοποιούν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ σε κοινή ανακοίνωσή τους. «Η ΕΕ καλεί όλες τις πλευρές να εφαρμόσουν άμεσα εκεχειρία και να συνεργαστούν με τα Ηνωμένα Έθνη για να διασφαλίσουν την πλήρη παύση των εχθροπραξιών», προστίθεται στην ανακοίνωση αυτή.

«Η προτεραιότητα είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν. «Οι τυφλές επιθέσεις εναντίον πυκνοκατοικημένων περιοχών ενδέχεται να συνιστούν εγκλήματα πολέμου και εκείνοι που παραβιάζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο θα πρέπει να λογοδοτήσουν», προειδοποιούν επίσης οι Ευρωπαίοι. Η κοινή ανακοίνωση επισημαίνει επίσης ότι οι Βρυξέλλες «δεσμεύονται να σεβαστούν το εμπάργκο» στην πώληση όπλων στη Λιβύη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Υόρκη Μαμντάνι Αστόρια

Διεθνή / Αφήνει την Αστόρια και μετακομίζει στην επίσημη δημαρχιακή κατοικία ο Μαμντάνι

Ο Μαμντάνι ανέφερε ότι θα του λείψει η καθημερινότητα στην Αστόρια, σημειώνοντας ωστόσο πως «ακόμη και όταν δεν θα ζω πλέον εκεί, η Αστόρια θα συνεχίσει να ζει μέσα μου και στο έργο μου»
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM