Έκκληση ΕΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη

Έκκληση ΕΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη ζήτησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτηρίζοντας ως «απειλή για τη διεθνή ασφάλεια» την επίθεση του Χαλίφα Χάφταρ εναντίον της Τρίπολης.

«Η στρατιωτική επίθεση του ΛΕΣ (Λιβυκός Εθνικός Στρατός) εναντίον της Τρίπολης και η κλιμάκωση που ακολούθησε εντός και περιμετρικά της πρωτεύουσας συνιστούν απειλή για την διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και απειλούν ακόμη περισσότερο τη σταθερότητα στη Λιβύη», προειδοποιούν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ σε κοινή ανακοίνωσή τους. «Η ΕΕ καλεί όλες τις πλευρές να εφαρμόσουν άμεσα εκεχειρία και να συνεργαστούν με τα Ηνωμένα Έθνη για να διασφαλίσουν την πλήρη παύση των εχθροπραξιών», προστίθεται στην ανακοίνωση αυτή.

«Η προτεραιότητα είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν. «Οι τυφλές επιθέσεις εναντίον πυκνοκατοικημένων περιοχών ενδέχεται να συνιστούν εγκλήματα πολέμου και εκείνοι που παραβιάζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο θα πρέπει να λογοδοτήσουν», προειδοποιούν επίσης οι Ευρωπαίοι. Η κοινή ανακοίνωση επισημαίνει επίσης ότι οι Βρυξέλλες «δεσμεύονται να σεβαστούν το εμπάργκο» στην πώληση όπλων στη Λιβύη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ