Grasse: Εκεί όπου καλλιεργείται το γιασεμί του Chanel No.5

Εκεί όπου φυτρώνει το γιασεμί του Chanel No.5 Facebook Twitter
pixabay
0

Στην αγορά επιπλέον εκτάσεων στα Νότια της Γαλλίας προχώρησε ο οίκος Chanel, προκειμένου να εξασφαλίσει αποθέματα από το γιασεμί που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια για το θρυλικό άρωμα Νο.5.

Ο οίκος αγόρασε άλλα 10 εκτάρια (100.000 τ.μ.) γης, πέραν των 20 εκταρίων που ήδη εκμεταλλεύεται σε συνεργασία με την οικογένεια ντόπιων, Mul. Δεκάδες εργάτες εργάζονται για τη συγκομιδή του γιασεμιού, που είναι το βασικό συστατικό του Chanel No.5, του αρώματος που δημιούργησε η Coco Chanel.

Εκεί όπου φυτρώνει το γιασεμί του Chanel No.5 Facebook Twitter

«Υπήρχε μια εποχή που τα αποθέματα μας απειλήθηκαν καθώς η παραγωγή γιασεμιού είχε αρχίσει να μετακινείται σε άλλες χώρες», δήλωσε ο Olivier Polge, ο οποίος ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του έγινε αρωματοποιός της Chanel το 2013.

Το γιασεμί που καλλιεργείται στην περιοχή Grasse και χρησιμοποιεί ο οίκος Chanel έχει ένα συγκεκριμένο άρωμα. Η περιοχή έγινε κέντρο αρωμάτων τον 17ο αιώνα, όταν όταν οι ντόπιοι στα βυρσοδεψία άρχισαν να αρωματίζουν την πραμάτεια τους.

Ο Fabrice Bianchi, ο οποίος διευθύνει την παραγωγή της οικογένειας Mul, δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις δεν επηρεάστηκαν δραματικά από την πανδημία.

Επειδή όμως ο ιός προκαλεί σε ορισμένους απώλεια της γεύσης και της όσφρησης, αυτό είναι ένα ιδιαίτερο πρόβλημα για τους αρωματοποιούς. Έτσι, πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί. «Σίγουρα, ήταν μία αρκετά παράξενη χρονιά. Προσπαθούσαμε να μην κολλήσουμε», λέει ο Polge.

Στις καλλιέργειες πάντως δεν άλλαξαν πολλά αφού οι εργάτες στη συγκομιδή βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστραλία: Νεκρή ηλικιωμένη που ξεχάστηκε σε τροπικό νησί όταν το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν

Διεθνή / Αυστραλία: Νεκρή ηλικιωμένη που ξεχάστηκε σε τροπικό νησί όταν το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν

Μια 80χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στη νήσο Λίζαρντ αφού το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε χωρίς αυτήν - Έρευνα διεξάγεται για την τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας και τις ευθύνες του πληρώματος
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών λέει ότι θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Διεθνή / Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Ο Μοχάμεντ Νταγκλό είπε ότι «ερευνητικές επιτροπές» έφτασαν στην Ελ Φάσερ και ότι ο ίδιος «απαιτεί να λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν λάθη», αναφερόμενος στις κατηγορίες για βιαιοπραγίες σε βάρος αμάχων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Διεθνή / Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Tα εργοστάσια της BMW, της Fiat, της Peugeot και της Volkswagen λειτουργούν πλέον «με τα τελευταία αποθέματα», αφού τα αποθέματα ημιαγωγών εξαντλούνται μετά την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Διεθνή / Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι «δεν έχει πλέον πρόσβαση στους Παλαιστίνιους κρατουμένους από τις 7 Οκτωβρίου 2023» και υπογράμμισε ότι ο σκοπός αυτών των επισκέψεων ήταν «καθαρά ανθρωπιστικός»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Παρά τις δημόσιες αναφορές του Αμερικανού προέδρου ότι «έσωσε την κατάσταση», η κόντρα φαίνεται να έχει ψυχράνει τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Νέου Δελχί, οι οποίες ήταν στενές τα τελευταία χρόνια
LIFO NEWSROOM