Ένας άντρας από την Φλόριντα συνελήφθη για κλοπή σε σουπερμάρκετ, την οποία έκανε λίγο μετά από την αγορά ενός ιδιωτικού νησιού αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. 

 

Ο Άντριου Λίπι κατηγορείται πως έκλεψε προϊόντα συνολικής αξίας 300 δολαρίων από ένα κατάστημα Kmart, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές του Κι Γουέστ. 

 

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Λίπι είχε απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης όταν έγινε γνωστό πως αγόρασε το Thompson Island για 8 εκατομμύρια δολάρια. 

 

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες περί κλοπής, κάνοντας λόγο για «εμπορική διαμάχη».

 

Ο Λίπι φέρεται να έκλεψε τα προϊόντα, ανάμεσά τους ηλεκτρικούς λαμπτήρες LED και μια μηχανή καφέ αξίας 55 δολαρίων, την οποία αργότερα «αντικατέστησε με μια πιο παλιά συσκευή» και επέστρεψε για να πάρει πλήρη αποζημίωση. 

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Λίπι αγόρασε επίσης μια μηχανή καφέ αξίας 150 δολαρίων, επέστρεψε με το κουτί και πήρε πλήρη αποζημίωση. Ωστόσο, οι υπάλληλου του Kmart διαπίστωσαν πως το κουτί περιείχε μόνο μια μπάλα του μπάσκετ. 

 

Ο Λίπι αρνήθηκε πως το κουτί περιείχε απλώς μια μπάλα, σχολιάζοντας πως αν ήταν έτσι, θα το είχε καταλάβει ο υπάλληλος λόγω του βάρους. Στους αστυνομικούς δήλωσε πως όλα οφείλονται σε μια «εμπορική διαφωνία», την οποία χαρακτήρισε «περίπλοκη» και δεν έδωσε περισσότερες εξηγήσεις. 

 

Ο Άντριου Λίπι, που αφέθηκε ελεύθερος μετά την σύλληψη και θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο στις 18 Απριλίου, έρχεται να προστεθεί στην μεγάλη λίστα των πλούσιων και επιτυχημένων που έχουν κατά καιρούς συλληφθεί για μικροκλοπές. 

 

Η Γουαϊνόνα Ράιντερ είχε καταδικαστεί το 2002 επειδή είχε κλέψει ρούχα αξίας 5.000 δολαρίων στο Μπέβερλι Χιλς, ενώ στη Λίντσεϊ Λόχαν είχε επιβληθεί ποινή κοινωφελούς εργασίας το 2011 επειδή έκλεψε ένα κολιέ αξίας 2.500 δολαρίων. 

 

Ειδικοί υποστηρίζουν πως υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι πλούσιοι και διάσημοι μπαίνουν στην διαδικασία να κλέψουν πράγματα τα οποία μπορούν να αγοράσουν. 

 

Σύμφωνα με τον Καναδό ψυχολόγο Γουίλ Κάπτσικ, στις περισσότερες περιπτώσεις προσπαθούν να καλύψουν κάποιο συναισθηματικό κενό -όπως όταν κάποιος τρώει ή πίνει πολύ- και δυσκολεύονται να κατανοήσουν την συμπεριφορά τους όταν συλλαμβάνονται. 

 

 

Με πληροφορίες από BBC