Το κίνημα «Δεν αγοράζω τίποτα»: Καταναλωτές χαρίζουν όσα προϊόντα δεν χρειάζονται

Το κίνημα «Δεν αγοράζω τίποτα»: Καταναλωτές χαρίζουν όσα προϊόντα δεν χρειάζονται Facebook Twitter
0

Την ώρα που ο πλανήτης μαστίζεται από μία από τις χειρότερες ίσως ενεργειακές κρίσεις, εκατομμύρια καταναλωτές που βλέπουν τις τιμές των προϊόντων να αυξάνονται δραματικά, προσπαθούν να βρουν τρόπους, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Ο πληθωρισμός αυτή τη στιγμή πλήττει όλη τη Δύση, και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Μόνο στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, τον προηγούμενο μήνα οι αυξήσεις τιμών έφθασαν το 7%, με τους ειδικούς να μιλούν για τη μεγαλύτερη άνοδος των τελευταίων 40 ετών.

Εν μέσω λοιπόν αυτής της παγκόσμιας κρίσης, εκατομμύρια αμερικανοί καταναλωτές, πιεσμένοι από το κύμα ακρίβειας, έχουν δημιουργήσει ένα νέο κίνημα. Αυτό του «Buy Nothing» (αγόρασε… τίποτα), σύμφωνα με το BBC.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ιστορία του 34χρονου ηθοποιού Sevan Tavoukdjian. Ήταν πριν από ένα μήνα όταν ο ηθοποιός αποφάσισε να νοικιάσει ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, όταν διαπίστωσε πόσα χρήματα έπρεπε να ξοδέψει για την επίπλωση του σπιτιού, έπαθε σοκ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το BBC.

«Θα καταστραφώ αγοράζοντας τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης», λέει. «Θα μου άρεσε πολύ να αγοράσω έναν καινούργιο καναπέ, αλλά οι τιμές είναι ιδιαίτερα υψηλές», συμπληρώνει.


Έτσι, αποφάσισε να ακυρώσει τα όποια σχέδια είχε για την αγορά επίπλων και να επικοινωνήσει με την ομάδα «Buy Nothing» (αγόρασε… τίποτα) του Facebook, μέσω της οποίας εκατομμύρια καταναλωτές χαρίζουν όσα προϊόντα δεν χρειάζονται.

Το παράδειγμά του φαίνεται πως έχουν ακολουθήσει 5,3 εκατ. άτομα, από όλο τον κόσμο που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη ομάδα. Τα μέλη της ομάδας προσφέρουν καθημερινά έως και 20.000 διαφορετικά αγαθά και προϊόντα. Ο αριθμός δε, των ημερήσιων αναρτήσεων αυξάνεται κατά περίπου 15% το τελευταίο τρίμηνο, δείγμα της ολοένα και μεγαλύτερης απήχησης της πρωτοβουλίας.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Η προθεσμία για τη δημοσιοποίηση των αρχείων έχει λήξει εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες - Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποδώσει την καθυστέρηση εν μέρει στην ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των θυμάτων
THE LIFO TEAM
Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μία ηθοποιός από το «Stranger Things» και μία δημοσιογράφος του BBC είναι μόνο μερικά από τα θύματα δημιουργίας ψεύτικων ακατάλληλων φωτογραφιών
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Διεθνή / Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δεκάδες οργανισμοί από τους οποίους η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό προωθούν «ριζοσπαστικές κλιματικές πολιτικές, παγκόσμια διακυβέρνηση και ιδεολογικά προγράμματα που συγκρούονται με την κυριαρχία και την οικονομική ισχύ των ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΔΟΥΡΟ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ

Διεθνή / Πότε μια στρατιωτική επιχείρηση θεωρείται «εισβολή»: Η υπόθεση Μαδούρο και τα στοιχήματα

Στοιχήματα εκατομμυρίων δολαρίων είχαν τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο εισβολής των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, αλλά η εταιρεία Polymarket υποστηρίζει ότι η επιχείρηση δεν καλύπτει τον ορισμό της αγοράς
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Ζελένσκι: Δεν υπάρχει σαφής δέσμευση των συμμάχων για την ασφάλεια της Ουκρανίας

Η τοποθέτησή του ήρθε μία μέρα μετά την ανακοίνωση Λονδίνου και Παρισιού ότι υπέγραψαν «δήλωση πρόθεσης» για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, εφόσον υπάρξει συμφωνία ειρήνης με τη Ρωσία
THE LIFO TEAM