Ποινική έρευνα άνοιξε η γενική εισαγγελία της Νέας Υόρκης για την εταιρεία του Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που θέτει τον τέως πρόεδρο και την οικογένειά του σε μεγαλύτερη νομική επισφάλεια. 

 

Η γενική εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς διερευνά το αν ο Οργανισμός Τραμπ δήλωσε ψευδείς αξίες ακινήτων για να διασφαλίσει δάνεια και να αποκτήσει οικονομικές και φορολογικές απαλλαγές. 

 

Η ανακοίνωση της εξέλιξης αυτής έρχεται τέσσερις μήνες μετά την αποχώρηση από τον Λευκό Οίκοτου Τραμπ , ο οποίος πλέον βρίσκεται στο επίκεντρο τριών ποινικών ερευνών. 

 

«Ενημερώσαμε τον Όμιλο Τραμπ ότι η έρευνά μας δεν έχει πλέον αμιγώς αστικό χαρακτήρα» σημείωσε ο Φαμπιέν Λιβάι, εκπρόσωπος του γραφείου της εισαγγελίας. 

 

«Διεξάγουμε έρευνα ποινικού χαρακτήρα πλέον για τον Όμιλο Τραμπ, σε συνεργασία με την εισαγγελία του Μανχάταν», πρόσθεσε.

 

Παρότι κανείς στον όμιλο Τραμπ δεν έχει σχολιάσει την εξέλιξη, ο Αμερικανός τέως πρόεδρος έχει υποστηρίξει πως η σχετική έρευνα από την Τζέιμς που ανήκει στους Δημοκρατικούς, είναι πολιτικά υποκινούμενη. 

 

Σε εξέλιξη τρεις ποινικές έρευνες 


Πέραν της τελευταίας έρευνας, ο Τραμπ βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας του εισαγγελέα Μανχάταν, Σάιρους Βανς, επίσης Δημοκρατικού, για τις επιχειρηματικές δοσοληψίες προτού αναλάβει προεδρικά καθήκοντα.

 

Όπως αναφέρει η δικογραφία, διερευνάται «πιθανόν εκτεταμένη και παρατεταμένη εγκληματική συμπεριφορά» στον όμιλο Τραμπ, που περιλαμβάνει ασφαλιστική και φορολογική απάτη και παραχάραξη επιχειρηματικών αρχείων. 


Επιπλέον, τον Φεβρουάριο, εισαγγελείς στην κομητεία Φάλτον της Τζόρτζια άρχισαν ποινική έρευνα για την απόπειρα του Τραμπ να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα στην πολιτεία κατά τις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου. 

 

Με πληροφορίες από Guardian