Είχε όνειρο ζωής να χαϊδέψει πιγκουίνο και το έκανε στα 104: «Δεν το περίμενα ποτέ!»

Είχε όνειρο ζωής να χαϊδέψει πιγκουίνο και το έκανε στα 104: «Δεν το περίμενα ποτέ!» Facebook Twitter
0

Μετά από 104 χρόνια αναμονής, η Μπέρθα Κόμορ συνάντησε -επιτέλους- από κοντά έναν πιγκουίνο.

Η υπερήλικας από το Κονέκτικατ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της με την επιθυμία να χαϊδέψει κάποτε έναν πιγκουίνο και πριν μερικές ημέρες έκανε το όνειρό της πραγματικότητα.

Η Μπέρθα, η οποία ζει σε οίκο ευγηρίας, είχε εκφράσει την επιθυμία της στους εργαζομένους του γηροκομείου, που κατάφεραν να την υλοποιήσουν σε συνεργασία με το Mystic Aquarium και το Twilight Wish Foundation.

«Ποτέ δεν περίμενα να συμβεί», είπε στο NECN. 

Την περασμένη Τετάρτη, το Mystic Aquarium έφερε την Μπέρθα σε επαφή με τον Red Green, έναν 35χρονο Αφρικανικό πιγκουίνο και τον μεγαλύτερο σε ηλικία που φιλοξενείται εκεί.

«Είναι καταπληκτικός άνθρωπος. Όταν μου είπε ότι ήθελε να αγγίξει έναν πιγκουίνο, έπρεπε να κάνω αυτό το όνειρο πραγματικότητα», δήλωσε η Άσλεϊ Βαντέλ, συντονίστρια του οίκου ευγηρίας Village Gate of Farmington.

Αφού έμαθε για το όνειρο της Μπέρθα, επικοινώνησε με το Mystic Aquarium και το Twilight Wish Foundation - έναν οργανισμό που εργάζεται για την εκπλήρωση επιθυμιών ηλικιωμένων ατόμων.

Σε απόσπασμα της συνάντησης με τον πιγκουίνο, η Μπέρθα φαίνεται να χαϊδεύει απαλά τον Red Green, ενώ την ρωτούν αν η εμπειρία είναι αυτό που περίμενε.

«Όχι, δεν το περίμενα αυτό - είναι υπέροχο», είπε.

Είχε όνειρο ζωής να χαϊδέψει πιγκουίνο και το έκανε στα 104: «Δεν το περίμενα ποτέ!» Facebook Twitter

Αν και η επίσκεψη θα κόστιζε 1.700 δολάρια, ήταν δωρεάν για την Μπέρθα και τους φίλους της, που είπε ότι «το καλύτερο σημείο ήταν που τον χάιδεψα και τον είδα από κοντά». 

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένη γι' αυτήν και χαρούμενη που πραγματοποιήθηκε η ευχή της και που υπάρχει στη ζωή μας τόσο καιρό», σημείωσε η εγγονή της, Κάρεν Ρλιβκιν, η οποία συνόδευσε την γιαγιά της στην ξεχωριστή εμπειρία.

Η Μπέρθα με τον σύζυγό της ήταν παντρεμένοι για 72 χρόνια και ότι έχει τρία παιδιά, τέσσερα εγγόνια και έξι δισέγγονα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM