Είχε όνειρο ζωής να χαϊδέψει πιγκουίνο και το έκανε στα 104: «Δεν το περίμενα ποτέ!»

Είχε όνειρο ζωής να χαϊδέψει πιγκουίνο και το έκανε στα 104: «Δεν το περίμενα ποτέ!» Facebook Twitter
0

Μετά από 104 χρόνια αναμονής, η Μπέρθα Κόμορ συνάντησε -επιτέλους- από κοντά έναν πιγκουίνο.

Η υπερήλικας από το Κονέκτικατ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της με την επιθυμία να χαϊδέψει κάποτε έναν πιγκουίνο και πριν μερικές ημέρες έκανε το όνειρό της πραγματικότητα.

Η Μπέρθα, η οποία ζει σε οίκο ευγηρίας, είχε εκφράσει την επιθυμία της στους εργαζομένους του γηροκομείου, που κατάφεραν να την υλοποιήσουν σε συνεργασία με το Mystic Aquarium και το Twilight Wish Foundation.

«Ποτέ δεν περίμενα να συμβεί», είπε στο NECN. 

Την περασμένη Τετάρτη, το Mystic Aquarium έφερε την Μπέρθα σε επαφή με τον Red Green, έναν 35χρονο Αφρικανικό πιγκουίνο και τον μεγαλύτερο σε ηλικία που φιλοξενείται εκεί.

«Είναι καταπληκτικός άνθρωπος. Όταν μου είπε ότι ήθελε να αγγίξει έναν πιγκουίνο, έπρεπε να κάνω αυτό το όνειρο πραγματικότητα», δήλωσε η Άσλεϊ Βαντέλ, συντονίστρια του οίκου ευγηρίας Village Gate of Farmington.

Αφού έμαθε για το όνειρο της Μπέρθα, επικοινώνησε με το Mystic Aquarium και το Twilight Wish Foundation - έναν οργανισμό που εργάζεται για την εκπλήρωση επιθυμιών ηλικιωμένων ατόμων.

Σε απόσπασμα της συνάντησης με τον πιγκουίνο, η Μπέρθα φαίνεται να χαϊδεύει απαλά τον Red Green, ενώ την ρωτούν αν η εμπειρία είναι αυτό που περίμενε.

«Όχι, δεν το περίμενα αυτό - είναι υπέροχο», είπε.

Είχε όνειρο ζωής να χαϊδέψει πιγκουίνο και το έκανε στα 104: «Δεν το περίμενα ποτέ!» Facebook Twitter

Αν και η επίσκεψη θα κόστιζε 1.700 δολάρια, ήταν δωρεάν για την Μπέρθα και τους φίλους της, που είπε ότι «το καλύτερο σημείο ήταν που τον χάιδεψα και τον είδα από κοντά». 

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένη γι' αυτήν και χαρούμενη που πραγματοποιήθηκε η ευχή της και που υπάρχει στη ζωή μας τόσο καιρό», σημείωσε η εγγονή της, Κάρεν Ρλιβκιν, η οποία συνόδευσε την γιαγιά της στην ξεχωριστή εμπειρία.

Η Μπέρθα με τον σύζυγό της ήταν παντρεμένοι για 72 χρόνια και ότι έχει τρία παιδιά, τέσσερα εγγόνια και έξι δισέγγονα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ