Εγκρίθηκαν τα πρώτα rapid test κορωνοϊού για το σπίτι - Αποτέλεσμα σε 30 λεπτά

Εγκρίθηκαν τα πρώτα rapid test κορωνοϊού για το σπίτι - Αποτέλεσμα σε 30 λεπτά Facebook Twitter
ΗΠΑ: Εγκρίθηκαν τα πρώτα rapid test στο σπίτι - Σε 30 λεπτά δίνουν το αποτέλεσμα
0

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ενέκρινε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, το πρώτο rapid test για τον κορωνοϊό, το οποίο μπορεί να κάνει κανείς μόνος του στο σπίτι.

Τα αποτελέσματα βγαίνουν σε 30 λεπτά. Το γρήγορο τεστ μιας χρήσης, που κατασκεύασε η εταιρεία Lucira Health, δίνει τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε άνω των 14 ετών, ο οποίος υποψιάζεται ότι μπορεί ότι έχει Covid-19, να πάρει δείγμα από τη μύτη του και μετά να ελέγξει αν έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, δείχνοντας θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα.

Έως τώρα είχαν εγκριθεί από τη FDA διαγνωστικά τεστ που επέτρεπαν σε κάποιον να συλλέξει δείγμα μόνος του, αλλά μετά έπρεπε να το στείλει για ανάλυση σε κάποιο εργαστήριο. Το νέο τεστ είναι το πρώτο που δεν απαιτεί κάτι τέτοιο, αλλά δίνει κατ΄οίκον αποτελέσματα.

«Ενώ τα διαγνωστικά τεστ COVID-19 έχουν εγκριθεί για συλλογή μόνο δείγματος στο σπίτι, αυτή είναι η πρώτη περίπτωση που μπορεί ο καθένας να το διαχειρίζεται πλήρως και να έχει αποτελέσματα στο σπίτι», δήλωσε ο Επίτροπος της FDA Stephen Hahn.

Το τεστ «Lucira Covid-19 All-In-One Test Kit» μπορεί να χρησιμοποιηθεί, επίσης, στα νοσοκομεία και στα ιατρεία, ενώ για χρήση σε παιδιά κάτω των 14 ετών η χρήση του τεστ πρέπει να γίνεται από κάποιον ειδικό.

Παρόλο που μια πρόσφατη σειρά θετικών ειδήσεων από τη Moderna Inc και την Pfizer Inc σχετικά με τα πιθανά εμβόλια έχει δημιουργήσει ελπίδες για την καταπολέμηση της νόσου, οι δοκιμές εξακολουθούν να αποτελούν βασικό παράγοντα για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού.

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε προληπτικά με όσους αναπτύσσουν τεστ για να υποστηρίξουμε τη διαθεσιμότητα περισσότερων επιλογών στο σπίτι», δήλωσε ο Jeff Shuren, διευθυντής του Κέντρου Συσκευών και Ακτινολογικής Υγείας της FDA.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έσπασαν το φράγμα των 11 εκατομμυρίων κρουσμάτων την Κυριακή, μόλις οκτώ ημέρες αφού είχαν περάσει τα 10 εκατομμύρια.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ