Έφοδος της γερμανικής αστυνομίας σε εταιρείες logistics για παράνομους εργάτες

Έφοδος της γερμανικής αστυνομίας σε εταιρείες logistics για παράνομους εργάτες Facebook Twitter
AP
0

Σε 10 συλλήψεις προχώρησε η γερμανική αστυνομία έπειτα από έφοδο σε περισσότερα από 50 σπίτια και επιχειρήσεις σε 12 κρατίδια.

Η έφοδος έγινε στο πλαίσιο έρευνας για αλλοδαπούς εργάτες, που εισήχθησαν παράνομα για εκμετάλλευση στη βιομηχανία logistics.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται μια συμμορία που είναι ύποπτη ότι δημιούργησε ένα δίκτυο εταιρειών στη Γερμανία και τις χώρες της Βαλτικής, προκειμένου να στέλνει παράνομα υπηκόους τρίτων χωρών ως προσωρινούς εργαζόμενους σε μεγάλες εταιρείες logistics, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή αστυνομία.

Σε κοινή δήλωση με την εισαγγελία και το τελωνείο του Βερολίνου, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατάσχεσε περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 19 εκατ. δολαρίων και συνέλαβε εννέα άνδρες, ηλικίας από 32 έως 62 ετών, και μια 42χρονη γυναίκα.

Η ύποπτη οργάνωση αποτελούνταν κυρίως από Ρώσους και Γερμανούς υπηκόους που πιστεύεται ότι εισήγαγαν λαθραία αλλοδαπούς για εμπορικούς σκοπούς, κανόνιζαν αδήλωτη εργασία και ξέπλυναν χρήμα, όπως είπε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι η στρατολόγηση έγινε κυρίως στην Ουκρανία και τη Μολδαβία.

«Οι έλεγχοι μέχρι σήμερα δείχνουν ότι έως και 1.000 εργαζόμενοι έχουν εισέλθει στην τοπική αγορά εργασίας μέσω του εταιρικού δικτύου που διαχειρίζεται η συμμορία».

Δεν ήταν σαφές ωστόσο σε ποιες μεγάλες εταιρείες logistics έγινε έρευνα.

Η Deutsche Post (DPWGn.DE), βασικός παράγοντας στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας εργαζομένων της Γερμανίας, δήλωσε ότι δεν επηρεάστηκε από τις επιδρομές.

Το 2019, μετά από πανεθνικές επιδρομές για παράνομη απασχόληση και εκμετάλλευση σε υπεργολαβικές εταιρείες διανομής, η Γερμανία ενέκρινε νόμο που αναγκάζει τις εταιρείες logistics και ηλεκτρονικού εμπορίου, να εξασφαλίζουν ότι οι υπεργολάβοι τους πληρώνουν κατάλληλες εισφορές κοινωνικής ασφάλισης για τους οδηγούς τους.

Mε πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM