Έφηβη έφτιαξε ρομπότ που χαϊδεύει τον σκύλο όταν λείπει ο ιδιοκτήτης

Έφηβη έφτιαξε ρομπότ που χαϊδεύει τον σκύλο όταν λείπει ο ιδιοκτήτης Facebook Twitter
0

Μια έφηβη στην Καλιφόρνια βρήκε λύση για τους ιδιοκτήτες σκύλων που δεν αντέχουν να αφήνουν τα αγαπημένα τους κατοικίδια μόνα στο σπίτι.

Η Cassidy Matwiyoff παρουσίασε την νέα της εφεύρεση «Bowwow»- ένα ρομπότ σχεδιασμένο να χαϊδεύει τον τετράποδο φίλο ενός ιδιοκτήτη όταν εκείνος απουσιάζει από το σπίτι.

«Τι θα γινόταν αν υπήρχε τρόπος να βοηθήσουμε τα σκυλιά να αισθάνονται χαρούμενα όσο οι ιδιοκτήτες τους λείπουν από το σπίτι; Κάπως έτσι σκέφτηκα το Bowwow», είπε στους Del Mar Times. «Ξεκινά ρίχνοντας πρώτα τη λιχουδιά, ο σκύλος πηγαίνει εκεί, παίρνει τη λιχουδιά οπότε καθυστερεί τόσο ώστε να τον χαϊδεύει», πρόσθεσε στο KGTV.

Έφηβη έφτιαξε ρομπότ που χαϊδεύει τον σκύλο όταν λείπει ο ιδιοκτήτης Facebook Twitter

Όπως είπε σε μέσα ενημέρωσης, εμπνεύστηκε την ιδέα όταν παρακολούθησε ένα επεισόδιο του «Shark Tank» στο ABC με όνειρο να την παρουσιάσει κάποια μέρα στην εκπομπή. Πέρασε τα επόμενα τέσσερα χρόνια δημιουργώντας το πρωτότυπο του Bowwow με τη βοήθεια της μητέρας της.

Στη συνέχεια το παρουσίασε, μέσω του προγράμματος Capstone Design and Engineering, σε μια ομάδα μηχανικών και καθηγητών με την ελπίδα να κατασκευαστεί. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι τα σχόλια για το Bow Wow δεν ήταν τα ιδιαιτέρως θετικά. «Ένας από τους καθηγητές είπε, "Ο σκύλος μου θα το έκανε κομμάτια" αλλά δεν το πήρα τοις μετρητοίς, οπότε είπα, "θα το δούμε αυτό"», εξήγησε.

Η αρνητική κριτική την έκανε να πεισμώσει ακόμη περισσότερο με αποτέλεσμα να περάσει τους επόμενους τέσσερις μήνες δοκιμάζοντας το Bowwow σε σκύλους κάθε ράτσας, μεγέθους και ηλικίας. Αφού πέρασε όλα τα τεστ, τώρα ελπίζει να κεντρίσει σύντομα το ενδιαφέρον κάποιου επενδυτή και να βγάλει την εφεύρεσή της στην αγορά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Διεθνή / Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Με γραπτή ανακοίνωσή της, η Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση της Αιγύπτου να βρει τρόπο ώστε να διατηρηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής Σινά
LIFO NEWSROOM
Σαουδική Αραβία προειδοποιεί Ιράν: Συμφωνία με Τραμπ ή κίνδυνος ισραηλινού πλήγματος

Διεθνή / Η Σαουδική Αραβία προειδοποιεί το Ιράν: Συμφωνία με Τραμπ ή κίνδυνος ισραηλινού πλήγματος

Ο υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπας Χάλιντ μπιν Σαλμάν, μετέφερε μυστικό μήνυμα του Βασιλιά Σαλμάν στην ηγεσία του Ιράν, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ισραηλινού πλήγματος εάν απορριφθεί η πρόταση Τραμπ για πυρηνική συμφωνία
LIFO NEWSROOM