ΕΕ: Απαράδεκτη η χρήση βίας από τη Ρωσία στον πορθμό του Κερτς

ΕΕ: Απαράδεκτη η χρήση βίας από τη Ρωσία στον πορθμό του Κερτς Facebook Twitter
EPA
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τη βία που άσκησε η Ρωσία σε βάρος τριών ουκρανικών πλοίων και των πληρωμάτων τους, στο στενό του Κερτς, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό της Κυριακής «απαράδεκτο».


Σε μια ένδειξη των μακροχρόνιων διαφωνιών στο εσωτερικό της ΕΕ για την αντιμετώπιση της Ρωσίας, τα 28 κράτη - μέλη συμφώνησαν μετά από τρεις μέρες σε ένα κοινό ανακοινωθέν.

Με ανακοίνωση της, η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι τόνισε ότι το μπλοκ «αναμένει από τη Ρωσία να εγγυηθεί το ανεμπόδιστο και ελεύθερο πέρασμα μέσα από το στενό του Κερτς προς και από τη Θάλασσα του Αζόφ, σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο».

«Καλούμε όλες τις πλευρές να ενεργήσουν με άκρα αυτοσυγκράτηση για την άμεση αποκλιμάκωση της κατάστασης», υπογράμμισε με ανακοίνωσή της. «Σε αυτό το πλαίσιο, ζητούμε εντόνως από τη Ρωσία να απελευθερώσει άνευ όρων και χωρίς καθυστέρηση τα πλοία που συνέλαβε, το πλήρωμα και τον εξοπλισμό», συνέχισε.

Ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι η Ένωση δεν πρόκειται να προβεί άμεσα σε περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM