Το ΕΔΑΔ απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης δύο Τούρκων εκπαιδευτικών που κάνουν απεργία πείνας

Το ΕΔΑΔ απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης δύο Τούρκων εκπαιδευτικών που κάνουν απεργία πείνας Facebook Twitter
0

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέρριψε σήμερα ένα αίτημα δύο Τούρκων εκπαιδευτικών, κρατουμένων που πραγματοποιούν απεργία πείνας, που είχαν προσφύγει στο Δικαστήριο ζητώντας να διατάξει την Άγκυρα να τους αποφυλακίσει για λόγους υγείας.


Το ΕΔΑΔ απεφάνθη ότι οι συνθήκες κράτησης της καθηγήτριας λογοτεχνίας Νουριγέ Γκιουλμέν και του δασκάλου Σεμίχ Οζακτσά «δεν εγείρουν μια πραγματική και άμεση απειλή πρόκλησης ανηκέστου βλάβης της υγείας των αιτούντων». «Συνεπώς, απορρίπτει το αίτημα των προσφευγόντων να διατάξει το Δικαστήριο την κυβέρνηση για την αποφυλάκισή τους», υπογράμμισε η απόφαση του ΕΔΑΔ.

Οι δύο εκπαιδευτικοί συνελήφθησαν αφού είχαν ξεκινήσει την απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική καταστολή από την οποία έχασαν τη δουλειά τους και για τα δεινά των περίπου 150.000 κρατικών λειτουργών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, όπως τόνισαν.


Οι τουρκικές αρχές τους κατηγόρησαν για διασυνδέσεις με την ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C.


Το Δικαστήριο έδωσε εντολή ωστόσο στην Άγκυρα να επιτρέψει σε γιατρούς να εξετάσουν τους δύο εκπαιδευτικούς ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους και να ενημερώσει το Δικαστήριο για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη. Επίσης επαναδιατύπωσε την έκκλησή του να τερματίσουν οι δύο την απεργία πείνας που κάνουν.


Τον Ιούνιο οι γιατροί που παρακολουθούν τους Γκιουλμέν και Οζακτσά, οι οποίοι τρέφονταν για περισσότερες από 100 μέρες μόνον με υγρά, λεμόνι, αλατόνερο και σακχαρούχα διαλύματα, ανέφεραν ότι η κατάσταση της υγείας τους άρχιζε να φτάνει σε κρίσιμο σημείο.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM