Έβαλε μαύρους μαθητές να μαζέψουν βαμβάκι - Οργή για το μάθημα περί δουλείας λευκού καθηγητή

Έβαλε μαύρους μαθητές να μαζέψουν βαμβάκι - Οργή για το μάθημα περί δουλείας λευκού καθηγητή Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Εκπαιδευτικοί αξιωματούχοι στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης διερευνούν την καταγγελία για λευκό καθηγητή που είπε στους μαθητές της μαύρης, στην πλειονότητά της, τάξης του να μαζέψουν βαμβάκι και να βάλουν χειροπέδες, κατά τη διάρκεια μαθήματος για τη δουλεία.

«Με έκανε να νιώσω άσχημα που είμαι μαύρος» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Τζαμίερ Ο'Νιλ, μαθητής της πρώτης Γυμνασίου στο σχολείο Τεχνών. 

Ο εκπαιδευτικός, ο οποίος δεν κατονομάζεται, τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Το συμβάν ήρθε στο φως της δημοσιότητας από μία μητέρα που το κατήγγειλε μέσω Facebook. 

«Γελοιοποίησε τη δουλεία» ανέφερε η Πρίσιους Τρος σε τοπικά μέσα. «Δεν έχω πρόβλημα να διδάξεις τα παιδιά μας για τη δουλεία και το τι πέρασαν οι πρόγονοί μας που χρειάστηκε να μαζεύουν βαμβάκι. Οι δάσκαλοι οι δικοί μας μάς τα έλεγαν αυτά, αλλά δεν έφερναν βαμβάκι στην τάξη να μας αναγκάσουν να βγάζουμε τους σπόρους» σημείωσε. 

Σύμφωνα με την Τρος, αλλά και τη Βιάλμα Ράμος Ο'Νιλ, μητέρα του Τζαμίρ, ο δάσκαλος επέτρεψε στα λευκά παιδιά να απόσχουν από τη διαδικασία, ενώ ανάγκασε τα μαύρα να ξεδιαλέξουν το βαμβάκι. 

«Αμέσως είπα 'δεν το κάνω αυτό'. Κι εκείνος απάντησε 'Κάν'το. Θα πάρεις καλό βαθμό'» ανέφερε άλλη μαθήτρια. 

Εκτός από το βαμβάκι, όμως, ο καθηγητής έφερε και χειροπέδες στην τάξη. Και, σύμφωνα με την Τρος, όταν η κόρη της αρνήθηκε να τις φορέσει, ο δάσκαλος την απείλησε πως θα την έστελνε στο διευθυντή. 

Οι γονείς ζητούν την απόλυση του εκπαιδευτικού και την ανάκληση τής άδειάς του. 

Η διευθύντρια του σχολείου διαβεβαίωσε με επιστολή της πως «οι καταγγελίες αυτές λαμβάνονται σοβαρά υπ'όψιν» ενώ η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου τις χαρακτήρισε «βαθιά ανησυχητικές». 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM