Έβαλαν κλουβιά γύρω από παγκάκια για να διώξουν τους άστεγους

Έβαλαν κλουβιά γύρω από παγκάκια για να διώξουν τους άστεγους Facebook Twitter
2

Μεταλλικά κλουβιά τοποθετήθηκαν γύρω από παγκάκια, σε πλατεία της γαλλικής πόλης Ανγκουλέμ, προκειμένου να απομακρύνουν τους άστεγους από το κέντρο της πόλης. Η κίνηση, που έγινε με απόφαση του δημάρχου παραμονή των Χριστουγέννων, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και τα κλουβιά απομακρύνθηκαν "προσωρινά".

Πολλοί από τους εμπόρους της περιοχής ήταν υπέρ των κλουβιών, σημειώνοντας ότι οι άστεγοι διώχνουν τους πελάτες, ενώ ο δήμαρχος Xavier Bonnefont υπερασπίστηκε την κίνηση αναφέροντας ότι τα παγκάκια "χρησιμοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά από αλκοολικούς".

Οι αντιδράσεις όμως στην Ανγκουλέμ αλλά και σε ολόκληρη τη Γαλλία ήταν τόσο μεγάλες που οδήγησαν στην απομάκρυνση των κλουβιών. Ωστόσο, ο Bonnefont δήλωσε, σύμφωνα με το Euronews, ότι η απομάκρυνση είναι προσωρινή και ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια τελική απόφαση.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Που να βλεπε και την Θεσσαλονίκη που ΟΛΑ τα πάρκα έχουν δοθεί βορά στους τοξικομανείς... Εκεί σε θέλω Δήμαρχε (της Γαλλίας, ο Μπουτάρης διατελεί εν αφασία)