Δύο στους τρεις Αμερικανούς είναι "απολύτως βέβαιοι" ότι ο Θεός υπάρχει

Δύο στους τρεις Αμερικανούς είναι "απολύτως βέβαιοι" ότι ο Θεός υπάρχει Facebook Twitter
5

«Απολύτως βέβαιοι» είναι δύο στους τρεις Αμερικανούς, σε ποσοστό 63%, ότι ο Θεός υπάρχει.

Το ποσοστό αυτό ωστόσο, είναι ελαφρώς μικρότερο σε σύγκριση με τα αποτελέσματα μιας παρόμοιας μελέτης που είχε γίνει πριν από οκτώ χρόνια.


Στην τελευταία μελέτη του Ερευνητικού Κέντρου Πιου για το θέμα αυτό, το 2007, οι άνθρωποι που δήλωναν πεπεισμένοι για την ύπαρξη του Θεού έφταναν το 71%.


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, λιγότερο βέβαιοι εμφανίζονται σήμερα, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη το 2014, οι Καθολικοί (-8%), οι Ορθόδοξοι χριστιανοί (-10%), οι Βουδιστές (-10%) και οι Ινδουιστές (-16%).


Οι Βουδιστές (29%) και οι Εβραίοι (37%) είναι οι δύο θρησκευτικές κοινότητες όπου το ποσοστό όσων δηλώνουν "απολύτως βέβαιοι" για την ύπαρξη του Θεού είναι το μικρότερο.


Όσον αφορά το φύλο, οι γυναίκες με ποσοστό 69% είναι κατά πολύ περισσότερες από τους "απολύτως πεπεισμένους" άνδρες.
Το ποσοστό των Αμερικανών που πιστεύουν στον Θεό —ακόμη και αν δεν δηλώνουν "απολύτως βέβαιοι"— αγγίζει το 89%, παρουσιάζοντας κάμψη μόλις 3 μονάδων σε σύγκριση με το 2007. Σύμφωνα με το ινστιτούτο, το ποσοστό αυτό παραμένει "πολύ υψηλό σε σχέση με τις άλλες βιομηχανικές χώρες".


Σχεδόν σταθερό παραμένει και το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι πιστεύουν στον Παράδεισο: 72%, από 74% το 2007.
Η μελέτη αυτή πραγματοποιήθηκε μεταξύ Ιουνίου-Σεπτεμβρίου 2014, σε δείγμα 35.071 ενηλίκων.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Προτού κρίνουμε τους Αμερικάνους, ας σκεφτούμε ποια χώρα έχει πλήρη διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας και ποια έχει γυρίσει 60 χρόνια πίσω με την τόσο στενή συνεργασία τους.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ