Ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε σήμερα στο Χαρτούμ του Σουδάν όταν, σύμφωνα με το Reuters,  που επικαλείται μάρτυρες, περιπολικό της αστυνομίας έπεσε πάνω στο πλήθος  που διαμαρτυρόταν κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ για την αντι-ισλαμική ταινία. Στην Τρίπολη του Λιβάνου ένα ακόμη άτομο σκοτώθηκε ενώ διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε εστιατόριο της αλυσίδας KFC, πυροδοτώντας συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας. Οι διαδηλωτές φώναζαν αντιαμερικανικά συνθήματα και συνθήματα κατά του Πάπα που επισκέπτεται τη Βηρυτό.

 

Δύο οι νεκροί σήμερα στις διαδηλώσεις για το αντι-ισλαμικό video

Η βία εξαπλώνεται στις χώρες του Αραβικού κόσμου με αφορμή την ταινία. Εξοργισμένοι διαδηλωτές επιτέθηκαν στις πρεσβείες της Γερμανίας και της Βρετανίας στο Σουδάν, σύμφωνα με το BBC. Oι διαδηλωτές  έσπασαν τζάμια και κατέβασαν τη γερμανική σημαία, αντικαθιστώντας την με ισλαμική.  

 

Στις διαδηλώσεις που συνεχίζονται στο Κάιρο, τραυματίστηκαν 5 άτομα. Σήμερα είναι αργία για τους μουσουλμάνους και ημέρα προσευχής και υπήρχαν φόβοι ότι οι αντιδράσεις για την ταινία θα γενικεύονταν.

 

Δύο οι νεκροί σήμερα στις διαδηλώσεις για το αντι-ισλαμικό video

Σε άλλες χώρες, όπου υπάρχουν αντιδράσεις:

 

Στην Τυνησία, διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε αμερικανικό σχολείο.

 

Στην πρωτεύουσα της Υεμένης, οι δυνάμεις ασφαλείας έριξαν προειδοποιητικά πυρά στον αέρα και χρησιμοποίησαν κανόνια νερού για να εμποδίσουν διαδηλωτές να πλησιάσουν την αμερικανική πρεσβεία.

 

Στο Μπαγκαλντές, χιλιάδες διαδηλωτών απαίτησαν τη σκληρή τιμωρία των παραγωγών της ταινίας και έκαψαν την αμερικανική σημαία.

 

Στο Τζαλάλαμπαντ, περίπου χίλιοι διαδηλωτές έκαψαν τη φωτογραφία του Ομπάμα.

 

Στις Βρυξέλλες η αμερικανική πρεσβεία εκκενώθηκε.

 

Στο Λονδίνο, γύρω στους 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία και έκαψαν αμερικανικές και ισραηλινές σημαίες.

 

Χιλιάδες παλαιστινίων διαδήλωσαν στη Λωρίδα της Γάζας και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.