Dua Lipa: Ο πατέρας της «προσπαθούσε να της κλείσει εμφάνιση» στο Μουντιάλ εν αγνοία της

 Dua Lipa σε ηλιοβασίλεμα Facebook Twitter
Φωτ: Instagram
0

Όταν η Dua Lipa διέψευσε τις φήμες ότι θα τραγουδήσει στο Μουντιάλ του Κατάρ, χειροκροτήθηκε από τους φαν της.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές εικασίες ότι θα εμφανιστώ στην τελετή έναρξης του παγκοσμίου κυπέλλου στο Κατάρ. Δεν θα εμφανιστώ και ούτε έχω εμπλακεί ποτέ σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για να εμφανιστώ», είχε γράψει η τραγουδίστρια, αρνούμενη οποιαδήποτε συμμετοχή της στο Μουντιάλ της χώρας, η οποία κατηγορείται για κακομεταχείριση των μεταναστών εργατών και την ποινικοποίηση των σχέσεων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Μπορεί η ίδια να διέψευσε τις συζητήσεις, ωστόσο, email αποκαλύπτουν ότι ο πατέρας της με τους αξιωματούχους του Παγκοσμίου Κυπέλλου και προτάθηκε να βοηθήσει στη διοργάνωση της τελετής έναρξης.

Δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει ότι ο Dukagjin Lipa, ο οποίος διευθύνει το πρακτορείο επικοινωνίας Republika και εκπροσωπεί την κόρη του, προσφέρθηκε να φέρει σε επαφή τους διοργανωτές με τους μουσικούς.

Τα έγγραφα, που είδε η Daily Mail, ο πατέρας της Dua Lipa προσέγγισε για πρώτη φορά τον φορέα διοργάνωσης του Μουντιάλ 2022, πριν από δύο χρόνια.

Στα μηνύματα, ο Dukagjin Lipa αναφέρει ότι εκπροσωπεί την κόρη του, υπερηφανευόμενος για την επιτυχία της, ενώ μιλά για σχέσεις του με άλλους καλλιτέχνες που σαρώνουν, όπως ο Calvin Harris, η Miley Cyrus, και η Camila Cabello.

Στο αρχικό του email στις 9 Μαρτίου 2020 έγραψε: «Εκπροσωπώ την κόρη μου, την καλλιτέχνιδα Dua Lipa, και είμαι πρόθυμος να συζητήσω με την Ανώτατη Επιτροπή τα σχέδια για τις εμφανίσεις καλλιτεχνών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ 2022».

Τον Ιανουάριο του 2021, έγραψε: «Ήθελα απλώς να δώσω συνέχεια στο προηγούμενο email μου και αναρωτιόμουν αν θα ήταν δυνατόν να συζητήσουμε οποιαδήποτε ευκαιρία προκύψει όπου μπορούμε να βοηθήσουμε;
Πρόσφατα μεταδώσαμε live εμφάνιση με κομμάτια από το νέο άλμπουμ της Dua καθώς και εμφανίσεις άλλων καλλιτεχνών, η οποία είχε 5 εκατομμύρια θεατές και ήταν η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ παγκοσμίως για εκδήλωση σε live-stream». 

«Η Dua Lipa δεν είχε ιδέα»

Σε δήλωσή του ο πατέρας της Dua Lipa εξήγησε ότι εκείνος αντάλλαζε email, με την κόρη του να μην συμμετέχει, ούτε να έχει γνώση του θέματος.

Σε δήλωσή του, σύμφωνα με την Daily Mail, ανέφερε: «Το 2020 είχα αρκετές ανταλλαγές email με την ομάδα μάρκετινγκ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ υπό την ιδιότητα ως διοργανωτής φεστιβάλ.

Η Dua δεν συμμετείχε ούτε γνώριζε αυτές τις ανταλλαγές ή οποιεσδήποτε άλλες συνομιλίες. Όταν συστήθηκα, τους έδωσα το πλήρες ιστορικό μου, το οποίο περιελάμβανε την εκπροσώπηση της Dua. Διευκρίνισα όμως ότι δεν τους μιλούσα με σκοπό να την έχω κατά νου και το ξεκαθάρισα αυτό όταν με ρώτησαν αν οι ερωτήσεις μου αφορούσαν την Dua.

Αυτό συνέβη στις αρχές του 2021, σε μια εποχή κατά την οποία το Κατάρ είχε δώσει αρκετές υποσχέσεις (από τότε που κέρδισε το συμβόλαιο για το Παγκόσμιο Κύπελλο) να μεταρρυθμίσει την εργατική νομοθεσία του και να επανορθώσει το ιστορικό του για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Καθώς η συζήτηση προχωρούσε και το Παγκόσμιο Κύπελλο πλησίαζε, έγινε σαφές ότι αυτές οι υποσχέσεις δεν επρόκειτο να τηρηθούν, οπότε σταμάτησα να τους μιλάω. 

Έκτοτε με έχουν πλησιάσει αρκετοί άνθρωποι που συνδέονται με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, στους οποίους ξεκαθάρισα ότι η Dua ΔΕΝ θα εμπλεκόταν μαζί τους».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τις ισραηλινές φυλακές στη νέα γενιά της Χαμάς - Οι απελευθερωμένοι διαμορφώνουν το μέλλον της Παλαιστίνης

Διεθνή / Από τις ισραηλινές φυλακές στη νέα γενιά της Χαμάς - Οι απελευθερωμένοι διαμορφώνουν το μέλλον της Παλαιστίνης

Η απελευθέρωση 4.000 Παλαιστίνιων κρατουμένων από το Ισραήλ, σε αντάλλαγμα για ομήρους της Χαμάς, αναζωπυρώνει τη σύγκρουση στη Γάζα και αναδεικνύει πώς οι ισραηλινές φυλακές έχουν εξελιχθεί σε «σχολείο» νέων ηγετών της παλαιστινιακής αντίστασης
LIFO NEWSROOM
Μαρουάν Μπαργκούτι: Ο «Μαντέλα των Παλαιστινίων» ξυλοκοπήθηκε από Ισραηλινούς φρουρούς – Φόβοι για τη ζωή του

Διεθνή / Μαρουάν Μπαργκούτι: Ο «Μαντέλα των Παλαιστινίων» ξυλοκοπήθηκε από Ισραηλινούς φρουρούς – Φόβοι για τη ζωή του

Ο Μαρουάν Μπαργκούτι, πιο δημοφιλής Παλαιστίνιος ηγέτης, ξυλοκοπήθηκε στη φυλακή από Ισραηλινούς φρουρούς - Η οικογένειά του φοβάται για τη ζωή του, ενώ η διεθνής κοινότητα ζητά εξηγήσεις
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η κρίση στη Βενεζουέλα: Ο Τραμπ δίνει «λευκή επιταγή» στη CIA και μιλά για πιθανά «χερσαία πλήγματα»

Διεθνή / Κλιμακώνεται η κρίση στη Βενεζουέλα: Ο Τραμπ δίνει «λευκή επιταγή» στη CIA και μιλά για πιθανά «χερσαία πλήγματα»

Ο Ντόναλντ Τραμπ εγκρίνει μυστικές επιχειρήσεις της CIA στη Βενεζουέλα, προκαλώντας οργή του Νικολάς Μαδούρο και φόβους για νέα κρίση στη Λατινική Αμερική
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Κατασχέσεις με πολιτικό υπόβαθρο προκαλούν ανησυχία στον επιχειρηματικό κόσμο

Διεθνή / Τουρκία: Κατασχέσεις με πολιτικό υπόβαθρο προκαλούν ανησυχία στον επιχειρηματικό κόσμο

Η Τουρκία βλέπει κρατικές κατασχέσεις επιχειρήσεων, με το TMSF να ελέγχει πλέον πάνω από 1.000 εταιρείες, ενώ αναλυτές προειδοποιούν για πολιτικά κίνητρα και επιπτώσεις στην οικονομία εν όψει των εκλογών του 2028
LIFO NEWSROOM
Ερντογάν: «Εντοπίσαμε το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο»

Διεθνή / Ερντογάν: «Εντοπίσαμε το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο»

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι το πεδίο περιέχει δέκα από τα δεκαεπτά γνωστά στοιχεία σπάνιων γαιών, υλικά ζωτικής σημασίας για την αμυντική βιομηχανία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας  και τη διαστημική τεχνολογία
LIFO NEWSROOM
Το Λονδίνο έγινε παγκόσμιο κέντρο κλοπής κινητών τηλεφώνων - Τώρα ξέρουμε γιατί

Διεθνή / Το Λονδίνο έγινε παγκόσμιο κέντρο κλοπής κινητών τηλεφώνων - Τώρα ξέρουμε γιατί

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου κλιμακώνει τις επιχειρήσεις κατά της κλοπής κινητών, αποκαλύπτοντας παγκόσμια εγκληματικά δίκτυα που χρησιμοποιούν e-bikes και καταστήματα μεταχειρισμένων τηλεφώνων για να εξάγουν χιλιάδες κλεμμένα iPhone στο εξωτερικό
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν παραδέχεται λάθος και αναζητά πολιτική σταθερότητα

Διεθνή / Ο Μακρόν παραδέχεται λάθος και αναζητά πολιτική σταθερότητα

Ο Εμανουέλ Μακρόν «παγώνει» την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση συντάξεων για να στηρίξει τον πρωθυπουργό Σεμπαστιάν Λεκορνί, προσπαθώντας να αποφύγει την κατάρρευση της κυβέρνησης και την πολιτική κρίση στη Γαλλία πριν τις εκλογές του 2027
LIFO NEWSROOM