Drag queen με καρκίνο τελικού σταδίου ζητά να χρηματοδοτηθεί η έρευνα για τους όγκους στον εγκέφαλο

Drag queen σε τερματικό στάδιο καλεί την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για τους όγκους στον εγκέφαλο Facebook Twitter
Φωτογταφία: eddieokadams/instagram
0

Ο Eddie Ruggiero ήταν στο αποκορύφωμα της καριέρας του όταν τα πράγματα ξεκίνησαν να μην πηγαίνουν καλά. Μπήκε στον κόσμο του drag στην ηλικία των 15 και μία δεκαετία μετά σταδιοδρομούσε ως Eddie Adams.

Μετά από μία οντισιόν για το RuPaul’s Drag Race πήρε περισσότερους τηλεοπτικούς και κινηματογραφικούς ρόλους. Ωστόσο, εκτός σκηνής, τα πράγματα άρχισαν να καταρρέουν.

«Πάντα ήξερα πως κάτι συμβαίνει στο κεφάλι μου. Είχα πάντα ημικρανίες αλλά δεν είχα χρόνο να σκεφτώ γι’ αυτές», αναφέρει στο PinkNews. «Σταδιακά είχα όλο και περισσότερες, γινόμουν ληθαργικός και μερικές φορές υπήρχαν παραστάσεις που δεν μπορούσα να φέρω εις πέρας γιατί είχα αυτούς του τρομερούς πονοκεφάλους», αναφέρει ο Ruggiero.

Το 2017 κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του Brighton Pride και οι γιατροί διέγνωσαν έναν σπάνιο κακοήθη όγκο του εγκεφάλου που είναι γνωστός ως αναπλαστικό αστροκύτωμα. Ήταν 29 και οι γιατροί του είπαν πως δεν θα φτάσει τα 35.

Ο Eddie το δέχθηκε με ψυχραιμία. «Ξαφνιάστηκα κάπως αλλά θυμάμαι να νιώθω και ανακούφιση γιατί πλέον είχα μια εξήγηση», θυμάται. «Πιστεύω πως σκεφτόμουν πως θα εξακολουθώ να κάνω drag, αλλά όσο περνούσε ο καιρός διαπίστωσα πως δεν μπορείς να κάνεις πράγματα όσο θεραπεύεσαι», ανέφερε προσθέτοντας πως με την εγχείρηση στο κεφάλι «δεν μπορείς ακριβώς να βάλεις περούκα».

Το χειρουργείο πραγματοποιήθηκε με τον Eddie να είναι ξύπνιος. Μετά έπρεπε να θυμηθεί πώς να μιλάει, πώς να βουρτσίζει τα δόντια του και πώς να γράφει το όνομά του. Το χειρουργείο πήγε καλά ωστόσο, δύο εβδομάδες μετά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του από μόλυνση. Οι γιατροί έπρεπε να αφαιρέσουν κομμάτι του κρανίου. Από το χειρουργείο το κρανίο του παραμορφώθηκε.

«Σχεδόν αμέσως αποδέχθηκα το γεγονός πως είχα όγκο στον εγκέφαλο και πως θα ζούσα τρία έως πέντε χρόνια ακόμα. Αλλά νομίζω πως η δεύτερη επέμβαση πραγματικά με γ@@@@ε», αναφέρει. «Από μία σχετικά επιτυχημένη drag queen έγινα ερείπιο.»

Όπως αναφέρει το PinkNews μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο οι διαγνώσεις όγκων στον εγκέφαλο ξεπερνούν τις 100.000, ενώ ο καρκίνος στον εγκέφαλο είναι ο πλέον θανατηφόρος για παιδιά αλλά και ενήλικες κάτω των 40. Όπως πολλοί άλλοι ο Eddie ανακάλυψε πως οι επιλογές του για θεραπεία ήταν περιορισμένες, ενώ η έρευνα γι' αυτές τις μορφές καρκίνων υποχρηματοδοτείται.  

«Είναι τρομερό πόσα δεν ξέρουν οι γιατροί επειδή δεν έχουν κλινικές δοκιμές να τους ενημερώνουν για την θεραπεία», αναφέρει ο Eddie. Τώρα και ενώ πλησιάζει προς το τέλος της ζωής του καλεί την κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει με μεγαλύτερη γενναιότητα την έρευνα για τους όγκους στον εγκέφαλο – δίνοντάς της τα ίδια ποσά που δίνει στην έρευνα άλλων μορφών καρκίνου.

«Δεν περιμένω θαύματα, δεν θα έχουμε μεγάλο εύρος επιλογών θεραπείας ξαφνικά. Αλλά η θεραπεία που υποβλήθηκα είναι ίδια με αυτή που γινόταν πριν από είκοσι χρόνια», αναφέρει. «Πιστεύω πως δεν θα μπορέσουμε να ανακαλύψουμε αυτές τις θεραπείες αν δεν προηγηθεί περισσότερη έρευνα.» Πάνω από 112.000 άτομα έχουν υπογράψει σχετική καμπάνια με την οποία ζητείται αύξηση της χρηματοδότησης για την έρευνα των όγκων στον εγκέφαλο.

Τον Μάρτιο, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη υποσχεθεί χρηματοδότηση ύψους 40 εκατ. λιρών για την επόμενη πενταετία ωστόσο για τα επόμενα τρία χρόνια έχουν εξασφαλιστεί μόλις 9 εκατ. λίρες. Υπάρχουν καλές μέρες για τον Eddie και κακές – όταν ο πόνος γίνεται τόσο έντονος που πιστεύει πως δεν μπορεί να συνεχίσει, αλλά τα καταφέρνει.

Ο ίδιος αναφέρει πως οι άλλοι άνθρωποι των ωθούν να συνεχίσει. «Είμαι πολύ τυχερός και το γνωρίζω. Είμαι πολύ προνομιούχος. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν κάποιος χωρίς το δικό μου υποστηρικτικό σύστημα», αναφέρει προσθέτοντας πως ο ίδιος κινητοποιείται για τους ανθρώπους που είναι σε χειρότερη θέση σε σχέση με εκείνον.

Με πληροφορίες από Pink News 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ