ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Δωρεάν διανομή φυτών κάνναβης στην Ταϊλάνδη: «Μην κάθεστε χαμογελαστοί σπίτια σας χωρίς να δουλεύετε»

Δωρεάν διανομή φυτών κάνναβης στην Ταϊλάνδη: «Μην κάθεστε χαμογελαστοί σπίτια σας χωρίς να δουλεύετε» Facebook Twitter
Φωτ.: UNSPLASH
0

Εκστρατεία για τη δωρεάν διαμονή ενός εκατομμυρίου φυτών κάνναβης ξεκίνησε την Παρασκευή η Ταϊλάνδη, μία ημέρα μετά την αποποινικοποίηση της καλλιέργειάς της για εμπορικούς σκοπούς.

Ωστόσο, προειδοποίησε τους πολίτες να μη την χρησιμοποιούν για ψυχαγωγία καθώς το κάπνισμα μαριχουάνας εξακολουθεί να αντιβαίνει στο νόμο.

Η Ταϊλάνδη νομιμοποίησε την ιατρική μαριχουάνα το 2018 και τώρα υπολογίζει στην καλλιέργεια του φυτού αυτού για να συγκεντρώσει χρήματα.

«Μην την χρησιμοποιείτε και κάθεστε χαμογελαστοί στα σπίτια σας χωρίς να κάνετε καμία δουλειά. Η πολιτική μας δεν είναι αυτή», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανουτίν Τσαρνβιρακούλ από την επαρχία Μπουριράμ στα βορειοανατολικά της χώρας, όπου έγινε η διανομή των πρώτων χιλίων φυτών.

«Αποβάλαμε το στίγμα, καθαρίστηκε όπως αφαιρείς ένα τατουάζ. Μην το κάνετε να επιστρέψει», πρόσθεσε ο υπουργός επισημαίνοντας ότι η κάνναβη θα πρέπει να χρησιμοποιείται για λόγους υγείας.

Την Πέμπτη η κάνναβη αφαιρέθηκε από τον εθνικό κατάλογο των ναρκωτικών και επιτράπηκε στους πολίτες να καλλιεργούν το φυτό αν καταγράφονται σε μία κυβερνητική εφαρμογή με την ονομασία PlookGanja (καλλιέργεια γκάντζα, μία άλλη λέξη που χρησιμοποιείται για το φυτό της κάνναβης).

Η κατοχή και η πώληση εκχυλισμάτων κάνναβης που περιέχουν περισσότερο από 0,2% της ψυχοδραστικής ουσίας της, της τετραϋδροκανναβινόλης, δεν επιτρέπονται.

Ο υπουργός είπε ότι πάνω από 300.000 πολίτες υπέγραψαν για να κατεβάσουν την εφαρμογή.

Σύμφωνα με τις σωφρονιστικές υπηρεσίες της χώρας, 3.000 κρατούμενοι--οι οποίοι είχαν καταδικαστεί για αδικήματα που συνδέονται με την κάνναβη-- αποφυλακίστηκαν από τότε που άλλαξε ο νόμος αυτή την εβδομάδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM