Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ο καταδικασμένος Ντέρεκ Σόβιν ζητά νέα δίκη

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ο καταδικασμένος Ντέρεκ Σόβιν ζητά νέα δίκη Facebook Twitter
Ο πρώην αστυνομικός Derek Chauvin. EPA/HENNEPIN COUNTY SHERIFF
0

Νέα δίκη ζητά ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν, που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο καταδικασμένος για τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν ζήτησε χθες από ένα δικαστή της Μινεάπολης τη διεξαγωγή μιας νέας δίκης, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Το αίτημα του Σόβιν έρχεται δύο εβδομάδες αφότου κρίθηκε ένοχος για όλες τις εις βάρος του κατηγορίες για τον φόνο του Φλόιντ κατά τη σύλληψή του πέρυσι, όταν τον ακινητοποίησε κρατώντας το γόνατό του πάνω στον λαιμό του για σχεδόν 9 λεπτά.

Σε μια σειρά αιτήσεων που κατατέθηκαν στον δικαστή Πίτερ Κάχιλ, ο δικηγόρος του Σόβιν, Έρικ Νέλσον δήλωσε ότι ο πελάτης του στερήθηκε μιας δίκαιης δίκης.

Στις 20 Απριλίου, το 12μελες σώμα ενόρκων έκρινε τον 45χρονο πρώην αστυνομικό ένοχο και για τις τρεις κατηγορίες που αντιμετώπιζε έπειτα από τρεις εβδομάδες καταθέσεων από 45 μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένων αυτόπτων μαρτύρων του φόνου του Φλόιντ, αστυνομικών και ιατρικών εμπειρογνωμόνων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM