Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ασφυξία δείχνει το πόρισμα του ιατροδικαστή

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ασφυξία δείχνει το πόρισμα του ιατροδικαστή Facebook Twitter
Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ασφυξία δείχνει το πόρισμα του ιατροδικαστή
0

Ο Τζορτζ Φλόιντ  πέθανε από «ασφυξία λόγω πίεσης (που ασκήθηκε) στο λαιμό και την πλάτη», διαπιστώνει η αυτοψία που διενεργήθηκε έπειτα από αίτημα της οικογένειας, σε αντίθεση με την έκθεση της αστυνομίας.

Το πόρισμα του ανεξάρτητου ιατροδικαστή dr. Michael Baden, που διενεργήθηκε σε συνεργασία με την dr. Allecia Wilson, στη σορό του Τζορτζ Φλόιντ, κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του θύματος, έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη έκθεση, η οποία αναφέρει πως η ιατροδικαστική εξέταση «δεν αποκάλυψε φυσικά ευρήματα που να υποστηρίζουν τη διάγνωση της τραυματικής ασφυξίας ή του στραγγαλισμού».

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ακόμα πως «οι υποκείμενες συνθήκες της υγείας του και τυχόν πιθανοί τοξικοί παράγοντες στο σύστημά του συνέβαλαν πιθανώς στο θάνατό του».

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος καλεί τους κυβερνήτες να επιβληθούν στους διαδηλωτές.

«Πρέπει να κυριαρχήσετε. Εάν δεν επιβληθείτε, σπαταλάτε τον χρόνο σας. Θα σας πατήσουν και εσείς θα μοιάζετε με ηλίθιους» είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

«Όταν κάποιος ρίχνει πέτρες είναι σαν να πυροβολεί με όπλο» φέρεται να είπε ο Τραμπ, σύμφωνα με το ηχητικό ντοκουμέντο των New York Times. «Πρέπει να υπάρξει τιμωρία».

«Πρέπει να συλλάβετε ανθρώπους, να τους εντοπίσετε και να τους βάλετε φυλακή για 10 χρόνια και (μετά) δεν θα ξαναδείτε να συμβαίνουν τέτοια πράγματα» συνέχισε.

Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται για έκτη ημέρα στις ΗΠΑ με λεηλασίες, επεισόδια και απαγόρευση κυκλοφορίας θέτοντας την κατάσταση εκτός ελέγχου.

Χιλιάδες αφροαμερικανοί και λευκοί είναι στους δρόμους και ζητούν δικαιοσύνη.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε σε σχεδόν 40 πόλεις, αλλά οι περισσότεροι πολίτες την αγνόησαν, γεγονός που προκάλεσε ένταση και βίαιη αντιπαράθεση με τις αρχές.

Οι απαγορεύσεις της κυκλοφορίας είναι οι περισσότερες που έχουν επιβληθεί από το 1968 στον απόηχο της δολοφονίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, που επίσης είχαν συμπέσει με μια προεκλογική προεδρική εκστρατεία και εν μέσω αντιπολεμικών διαδηλώσεων.

Με πληροφορίες από Washington Post 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ