Ενώπιον δικαστηρίου- μέσω τηλεδιάσκεψης- εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο πρώην, πλέον, αστυνομικός, Ντέρεκ Σόβιν, που κατηγορείται για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

 

Η δικαστής Τζάνις Ρέντινγκ αύξησε το ποσό της εγγύησης σε 1,25 εκατομμύρια δολάρια για αποφυλάκιση χωρίς όρους και σε ένα εκατομμύριο για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους. Ο συνήγορος του Σόβιν δεν προέβαλε αντιρρήσεις για την αύξηση της εγγύησης.

 

Οι περιοριστικοί όροι περιλαμβάνουν να παρουσιάζεται στις αρχές, να μην εργαστεί σε υπηρεσία ασφαλείας ή επιβολής του νόμου, να παραδώσει όπλα ή πυρομαχικά και την άδεια οπλοφορίας, να μην φύγει από τη Μινεσότα όπως και να μην έρθει σε επαφή με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ.

 

Ο 44χρονος Σόβιν είναι ο αστυνομικός που πατούσε επί 8:46 λεπτά με το γόνατό του στον λαιμό τον Τζορτζ Φλόιντ, συνεχίζοντας ακόμη και όταν ο 46χρονος είχε χάσει τις αισθήσεις του. Ο πρώην αστυνομικός κατηγορείται για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού και αν κριθεί ένοχος κινδυνεύει με ποινή έως και 40 ετών φυλάκισης.

 

Ο Σόβιν κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας. Για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και σε βάρος των τριών άλλων αστυνομικών που συμμετείχαν στη σύλληψη του 46χρονου. Αυτοί κατηγορούνται για συνέργεια σε ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού.

 

Με πληροφορίες από CNN