Dolce&Gabbana: Μήνυση σε δύο μπλόγκερ για δυσφήμιση, διεκδικούν αποζημίωση 550 εκατ. ευρώ

Dolce&Gabbana: Μήνυση σε δύο μπλόγκερ για δυσφήμηση, διεκδικούν αποζημίωση 550 εκατ. ευρώ Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο οίκος Dolce&Gabbana έκανε μήνυση για δυσφήμιση σε δύο μπλόγκερ από τις ΗΠΑ, διεκδικώντας αποζημίωση 550 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Η μήνυση κατατέθηκε σε δικαστήριο του Μιλάνου το 2019 αλλά έγινε τώρα γνωστή, έπειτα από αναφορά που έκαναν σε αυτή οι δύο μπλόγκερ στον λογαριασμό τους στο Instagram. Το Diet Prada που έχει 2,5 εκατομμύρια followers είναι γνωστό στον κόσμο της μόδας για τα καυστικά του σχόλια τόσο για αυτή τη βιομηχανία όσο και για κοινωνικά ζητήματα.

 

«Η όλη υπόθεση είναι ένας τρόπος να προσπαθήσουν να φιμώσουν τον Τόνι Λιού και την Λίντσεϊ Σούλερ προσωπικά», δήλωσε η Σούζαν Σκαφίντι, που συντονίζει τη νομική υπεράσπιση των δύο μπλόγκερ.

 

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018, όταν ο οίκος Dolce&Gabbana βρέθηκε αντιμέτωπος με μποϊκοτάζ στην Ασία. Ο λόγος ήταν μία διαφήμιση του οίκου για σόου στη Σαγκάη, η οποία θεωρήθηκε ρατσιστική και κρίθηκε πως χλευάζει την κινεζική κουλτούρα.

 

Η διαφήμιση αποσύρθηκε από το Weibo, όπου είχε δημοσιευθεί, αλλά παρέμεινε ορατή στο Diet Prada. Επίσης ο λογαριασμός αναδημοσίευσε αντιασιατικά σχόλια που αποδίδονταν στον έναν από τους δύο σχεδιαστές, από μία ιδιωτική συζήτηση στα social media.

 

Τελικά, έπειτα από τις αντιδράσεις, η επίδειξη ακυρώθηκε, ενώ έμποροι απέσυραν προϊόντα του οίκου, τον οποίοι αποκήρυξαν πολλοί διάσημοι Ασιάτες. Αρχικά οι Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα υποστήριξαν ότι ο λογαριασμός του δεύτερου χακαρίστηκε. Τελικά αργότερα αμφότεροι ζήτησαν από τους Κινέζους συγγνώμη σε βίντεο.

 

«Μια δημόσια απολογία και μια “αθόρυβη” μήνυση πραγματικά ακυρώνουν το ένα το άλλο, στο μυαλό μου», δήλωσε η Σκαφίντι στο Associated Press. Οι συνήγοροι των μπλόγκερ κατέθεσαν στο δικαστήριο του Μιλάνου έγγραφα στα οποία επισημαίνουν ότι η Ιταλία δεν είναι ο κατάλληλος τόπος για την υπόθεση, με δεδομένο ότι η παραγωγή του blog γίνεται στις ΗΠΑ και οι φερόμενες ζημίες υπήρξαν στην Ασία.



Σύμφωνα με την Σκαφίντι, ο οίκος Dolce&Gabbana διεκδικεί 450 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε για την αποκατάσταση της εικόνας του από το 2018, όπως και αποζημίωση 3 εκατομμυρίων ευρώ για την εταιρεία και ένα εκατομμύριο για τον Γκαμπάνα, στον οποίο αποδόθηκαν τα επίμαχα σχόλια.

 

Επίσης, με τη μήνυση διεκδικούν 8,6 εκατομμύρια ευρώ για την ακύρωση του σόου στην Σανγκάη, 8,6 εκατ. για δαπάνες προσωπικού και 89,6 εκατ. για απώλειες στις πωλήσεις στην Ασία από τον Νοέμβριο του 2018 έως τον Μάρτιο του 2019.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Νύχτα ταραχών στo Ιράν: Μεγάλες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις - Ζητούν να επιστρέψει ο Ρεζά Παχλαβί

Οι τεράστιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Τεχεράνη και σε άλλες ιρανικές πόλεις - Οι πληροφορίες για τους νεκρούς από τις κινητοποιήσεις είναι συγκεχυμένες
THE LIFO TEAM
Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή μέλους αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Διεθνή / Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Οι υπεύθυνοι της αποστολής εξετάζουν πλέον αν η ασφαλέστερη επιλογή είναι να επιστρέψει ολόκληρη η ομάδα, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο
THE LIFO TEAM
Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Η προθεσμία για τη δημοσιοποίηση των αρχείων έχει λήξει εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες - Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποδώσει την καθυστέρηση εν μέρει στην ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των θυμάτων
THE LIFO TEAM
Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μία ηθοποιός από το «Stranger Things» και μία δημοσιογράφος του BBC είναι μόνο μερικά από τα θύματα δημιουργίας ψεύτικων ακατάλληλων φωτογραφιών
THE LIFO TEAM