ΔΝΤ: Η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει ίσως τη χειρότερη δοκιμασία από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

ΔΝΤ: Η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει ίσως τη χειρότερη δοκιμασία από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) εκτίμησε κατά την έναρξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός ότι η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει ίσως τη «μεγαλύτερη δοκιμασία από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΝΤ, είπε ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία «καταστρέφει ζωές, παρασύρει την ανάπτυξη και ενισχύει τον πληθωρισμό». Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε όλα τα κράτη «να μην παραδοθούν στις δυνάμεις του γεωοικονομικού κατακερματισμού που θα κάνουν τον κόσμο μας φτωχότερο και πιο επικίνδυνο».

Τις τελευταίες ημέρες, όλο και περισσότεροι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι βρισκόμαστε προ των πυλών για παγκόσμια ύφεση.

Η κινεζική παραγωγή έχει πληγεί λόγω των lockdowns, στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ ο πληθωρισμός επηρεάζει δραματικά το κόστος ζωής ενώ σε χώρες που ανήκουν στον λεγόμενο «αναδυόμενο» κόσμο εντοπίζονται ήδη ελλείψεις στα τρόφιμα.  

Η Γκεοργκίεβα προέτρεψε όλες τις χώρες να περιορίσουν τα εμπόδια στο εμπόριο, να βοηθήσουν τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους και να εκσυγχρονίσουν τα συστήματα διασυνοριακών πληρωμών.

Μιλώντας στους Financial Times από το Νταβός της Ελβετίας, η Ναταλί Τζαρέσκο, πρώην υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας, προειδοποίησε με τη σειρά της ότι σύντομα όλος ο κόσμος θα αισθανθεί τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM