Δήμαρχος στη Γαλλία απαγόρευσε το πολύ γάβγισμα των σκύλων

Δήμαρχος στη Γαλλία απαγόρευσε το πολύ γάβγισμα των σκύλων Facebook Twitter
1

Ο δήμαρχος μιας μικρής πόλης στη βόρεια Γαλλία έχει απαγορεύσει το υπερβολικό γάβγισμα σκύλων σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον θόρυβο από τα ζώα.

Από τη Δευτέρα, οι ιδιοκτήτες σκύλων στην Feuquières, αντιμετωπίζουν πρόστιμο 68 ευρώ σε περίπτωση που ο σκύλος τους γαβγίζει έντονα, παρατεταμένα και επαναλαμβανόμενα.

Ο δήμαρχος Jean-Pierre Estienne λέει ότι η απαγόρευση είναι απάντηση στα σκυλιά που «γαβγίζουν μέρα και νύχτα» και δημιουργούν μια αφόρητη κατάσταση.

Το διάταγμα έχει επικριθεί από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, κάτι που ήταν αναμενόμενο.

«Ο στόχος δεν είναι να απαγορευτούν τα σκυλιά και δεν θα επιβάλλουμε πρόστιμα στους ανθρώπους για το παραμικρό γάβγισμα», δήλωσε ο Estienne στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

«Η πόλη δεν έχει τίποτα εναντίον των σκύλων, αλλά αν αποφασίσετε να έχετε έναν, τότε να τον εκπαιδεύετε», αναφέρει, όπως μετέδωσε το BBC.

Μεταξύ άλλων, το διάταγμα απαγορεύει να παραμένουν οι σκύλοι σε κλειστούς χώρους χωρίς οι ιδιοκτήτες να βρίσκονται κοντά για να σταματήσουν το γάβγισμα.

Τα σκυλιά πρέπει επίσης να παραμείνουν σε εσωτερικό χώρο εάν η συμπεριφορά τους «διαταράσσει τους άλλους και την ηρεμία της πόλης».

Οι παραβάτες (ή πιο συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες τους) θα λάβουν πρόστιμο για κάθε καταγγελία που έχει κατατεθεί εναντίον τους.

Το διάταγμα ήρθε με αφορμή καταγγελίες πολιτών εναντίον συγκεκριμένης κατοίκου.

«Έχει αρκετά σκυλιά, κάποια μεγάλα», δήλωσε ο Estienne. «Κάναμε αρκετές προσπάθειες να ξεκινήσουμε διάλογο μαζί της, χωρίς αποτέλεσμα. Πήρα αυτή την απόφαση, επειδή δεν βρήκαμε άλλη διέξοδο. Δεν μπορούσα να μείνω άπραγος», είπε.

Η κίνηση καταδικάστηκε από τον Stéphane Lamart, πρόεδρο της Ένωσης για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Ζώων.

«Μπορεί επίσης να σταματήσει τον ήχο της καμπάνας την Κυριακή το πρωί», δήλωσε ο  Lamart στην εφημερίδα Le Monde.

«Τα σκυλιά έχουν στόμα, για να μπορούν να γαβγίζουν», είπε και πρόσθεσε πως ότι σκόπευε να ασκήσει έφεση ενώπιον του τοπικού δικαστηρίου.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Διεθνή / Λίβανος: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα – Αντιδράσεις για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν ένας από τους δημοσιογράφους, τον οποίο χαρακτήρισε μέλος μονάδας πληροφοριών της Χεζμπολάχ.
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΙΣΙ ΓΑΛΛΙΑ BANK OF AMERICA

Διεθνή /  Αποτράπηκε βομβιστική επίθεση σε Αμερικανική τράπεζα στο Παρίσι — Έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος φέρεται να ετοιμαζόταν να πυροδοτήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας
THE LIFO TEAM
CLAVICULAR ΗΠΑ STREAMER INFLUENCER

Διεθνή / Συνελήφθη ο αμφιλεγόμενος streamer «Clavicular» για καβγά που φέρεται να οργάνωσε

Οι αρχές κατηγορούν τον streamer ότι υποκίνησε συμπλοκή μεταξύ δύο γυναικών και δημοσίευσε το βίντεο, ενώ εξετάζεται ξεχωριστά η συμμετοχή του σε περιστατικό πυροβολισμού αλιγάτορα
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Πολύ καλά τα λέει το διάταγμα. Δεν γίνεται σε μία πολυκατοικία να υπάρχουν σκυλιά και να γαβγίζουν με το παραμικρό μέρα-νύχτα, επειδή ο ιδιοκτήτης είναι ανεύθυνος.Επίσης οι φιλόζωοι πρέπει να καταλάβουν ότι για ένα σκυλί και ιδίως ένα μεγαλόσωμο το διαμέρισμα ισοδυναμεί με φυλακή.