Το δίκτυο Γκιουλέν «βλέπει» πίσω από τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη ο Ερντογάν

Το δίκτυο Γκιουλέν «βλέπει» πίσω από τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη ο Ερντογάν Facebook Twitter
0

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε σίγουρος πως ο δράστης της δολοφονίας του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ ήταν μέλος του θρησκευτικού δικτύου του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποσιωπήσουμε ότι ήταν ένα μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO (σ.σ. ακρωνύμιο του δικτύου του Γκιουλέν). Όλες οι επαφές του, από το πού σπούδασε μέχρι τις διασυνδέσεις του, υποδεικνύουν την FETO», δήλωσε ο Ερντογάν σε μια συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος παράλληλα τόνισε πως τα προκαταρκτικά στοιχεία των ερευνών δείχνουν ότι ο δράστης είχε διασυνδέσεις με το εξωτερικό, χωρίς να δώσει όμως περισσότερες λεπτομέρειες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Στην «ανοικτή επιστολή» της, η οργάνωση διακηρύσσει ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα «να αμυνθεί κατά ενός εχθρού που επιβάλλει τον πόλεμο στη χώρα μας και δεν σταματά τις επιθέσεις του».
LIFO NEWSROOM
Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM