Δίκη Τραμπ: Ένοχος και για τις 34 κατηγορίες που αντιμετώπιζε

Δίκη Τραμπ: Ένοχος και για τις 34 κατηγορίες που αντιμετώπιζε Facebook Twitter
Η στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ ακούει την ετυμηγορία/ Φωτ.: EPA
0

Ένοχος και για τις 34 κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που αντιμετώπιζε, κρίθηκε από τους ενόρκους ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ (και εκ νέου διεκδικητής τους χρίσματος) Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταδικάστηκε για παραποίηση αρχείων με σκοπό να καλύψει το σεξουαλικό σκάνδαλο που απείλησε την είσοδο του στον Λευκό Οίκο το 2016. Οι εισαγγελείς έκαναν λόγο για «απάτη εις βάρος του αμερικανικού λαού».

Είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που βρίσκεται ένοχος για απάτη, «ένα στίγμα που θα κουβαλά καθώς θα προσπαθεί να κερδίσει εκ νέου την προεδρία» σχολιάζουν οι New York Times.

«Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει, είμαι αθώος και θα συνεχίσω να μάχομαι μέχρι τέλους», ήταν η δήλωση που έκανε βγαίνοντας από το δικαστήριο.

Οπως έγινε γνωστό, οι ποινές θα ανακοινωθούν στις 11 Ιουλίου, λίγες μόνον ημέρες πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τις προεδρικές εκλογές.

Ο Τραμπ είναι πιθανό να έρθει αντιμέτωπος με ποινή έως και τεσσάρων ετών κάθειρξης, αν και είναι βέβαιο ότι θα ασκήσει έφεση, διαδικασία που θα μπορούσε να διαρκέσει ακόμα και χρόνια.

Ντόναλντ Τραμπ: Ζητά χρήματα από τους οπαδούς του

Λίγα λεπτά μετά την καταδίκη του, ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ στο δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Truth Social,  δημοσίευσε αιτήματα για τη συγκέντρωση χρημάτων.

«Είμαι πολιτικός κρατούμενος», αναφέρει η ανάρτηση στα κεφαλαία, ζητώντας ταυτόχρονα χρήματα από τους οπαδούς του. 

«Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα να με βοηθήσετε αυτή την κρίσιμη στιγμή, παρακαλώ κάντε δωρεά», αναφέρει η ανάρτηση. 

Η καμπάνια του έστειλε επίσης ένα email, το οποίο ρωτά του ακολούθους του αν «είναι αυτό το τέλος της Αμερικής;».

«Μόλις καταδικάστηκα σε μια στημένη πολιτική δίκη για το κυνήγι μαγισσών: Δεν έκανα τίποτα κακό» επιμένει.  Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ζητά επίσης δωρεές για την προεκλογική εκστρατεία: «Αλλά με την υποστήριξή σας αυτή τη στιγμή της ιστορίας, θα ανακτήσουμε ξανά τον Λευκό Οίκο και θα κάνουμε την Αμερική Μεγάλη Ξανά (σ.σ. το σλόγκαν με το οποίο εξελέγη πρόεδρος το 2016). 

Δίκη Τραμπ: Ένοχος και για τις 34 κατηγορίες που αντιμετώπιζε Facebook Twitter

«Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου», σχολίασε η ομάδα που διεξάγει την προεκλογική εκστρατεία του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν μετά την απόφαση στην ποινική δίκη του αντιπάλου του στην αναμέτρηση της 5ης Νοεμβρίου, του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ.

Με πληροφορίες από BBC, New York Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Διεθνή / Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Eπέκταση των τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στο Ιρακινό Κουρδιστάν και οι συνέπειες - Η ζώνη απαγόρευσης, οι αεροπορικές επιθέσεις και οι ανθρώπινες τραγωδίες
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Διεθνή / Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων στη Συρία: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή σε ομάδα που ετοιμαζόταν να επιτεθεί σε κοινότητα Δρούζων κοντά στη Δαμασκό, μετά από αιματηρές συγκρούσεις στη νότια Συρία
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Διεθνή / Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Ο Ουκρανός Πρωθυπουργός, Ντένις Σμίχαλ, σχολιάζει την αναθεωρημένη συμφωνία για τα ορυκτά με τις ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δημιουργία κοινού επενδυτικού ταμείου και την ενίσχυση της αμερικανικής υποστήριξης για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Διεθνή / Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Ραγδαία αύξηση στις κατασχέσεις, διαφθορά σε αστυνομία και δικαιοσύνη, και καρτέλ ναρκωτικών που ελέγχουν το λιμάνι του Αμβούργου. Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα μορφή οργανωμένου εγκλήματος
LIFO NEWSROOM