Για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 14 χρόνια, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς είναι πλέον σε θέση να υπογράφει μόνη της έγγραφα που την αφορούν και να διαχειρίζεται τα οικονομικά της, μετά το τέλος της κηδεμονίας της. 

 

Σύμφωνα με το Variety, η δικαστής Μπρέντα Πένι επέστρεψε το δικαίωμα στην 39χρονη τραγουδίστρια, που εκπροσωπήθηκε στο Ανώτερο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, από τον δικηγόρο της Μάθιου Ρόζενγκαρτ. 

 

Μετά την ακρόαση, μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο, ο Ρόζενγκαρτ είπε ότι ενώ αυτή η νίκη για την Σπίαρς είναι μικρή, «ωστόσο έχει πια την εξουσία να εγκρίνει η ίδια έγγραφα που την αφορούν και ως εκ τούτου, έχει τη δύναμη να κάνει ό,τι θέλει να κάνει».

 

Επιπλέον τόνισε πως ο Τζέιμι Σπίαρς δεν έχει συνεργαστεί, ως προς το αίτημα να παραδώσει έγγραφα «που πιστεύουμε ότι θα ρίξουν φως σε σχέση με καταχρήσεις και τη συμπεριφορά του. Εφόσον συνεχίσει να μη συνεργάζεται, θα πάρουμε άλλα μέτρα».

 

Ο Ρόζενγκαρτ μίλησε επίσης με την δικαστή μετά την ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο, λέγοντας ότι η πελάτισσά του, «ως ανεξάρτητη γυναίκα, που δεν υπόκειται σε κηδεμονία», θα πρέπει να είναι σε θέση να γράφει η ίδια έγγραφα.

 

Το 2008, ο πατέρας της Σπίαρς, Τζέιμι ανέλαβε την κηδεμονία της και έκτοτε είχε τον έλεγχο των οικονομικών της και άλλων σημαντικών αποφάσεων. Η μακρά περίοδος κηδεμονίας τερματίστηκε πλήρως στις 12 Νοεμβρίου από την δικαστή Μπρέντα Πένι.

 

Ωστόσο, ο ορκωτός λογιστής Τζον Ζάμπελ διορίστηκε προσωρινός συντηρητής στην περιουσία των 60 εκατ. δολαρίων της τραγουδίστριας. Στην χθεσινή ακρόαση δόθηκε εντολή στον Ζάμπελ να συνεχίσει μέχρι τις 19 Ιανουαρίου, οπότε θα διεξαχθεί η επόμενη.

 

Ο δικηγόρος του Τζέιμι Σπίαρς ζήτησε να έχει κι εκείνος πρόσβαση, με τον νομικό εκπρόσωπο του Ζάμπελ να αντιτάσσεται σθεναρά, τονίζοντας ότι «σε μια φυσιολογική συνθήκη, ένας νορμάλ άνθρωπος δεν θα έπρεπε ποτέ να παρουσιάζει το σχέδιο για την περιουσία του, σε συγγενείς ή φίλους».