Δικαστήριο απαγόρευσε κάθε δραστηριότητα των "Αδελφών Μουσουλμάνων"

Δικαστήριο απαγόρευσε κάθε δραστηριότητα των "Αδελφών Μουσουλμάνων" Facebook Twitter
0

Δικαστήριο της Αιγύπτου διέταξε την απαγόρευση «κάθε δραστηριότητας» των Αδελφών Μουσουλμάνων καθώς και την κατάσχεση της περιουσίας της οργάνωσης, τουλάχιστον μέχρι να ασκηθεί η σχετική έφεση.

«Το δικαστήριο απαγορεύει τις δραστηριότητες της οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων και της ΜΚΟ που διαθέτει και όλες τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχει και οποιαδήποτε οργάνωση προέρχεται από αυτές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μοχάμεντ αλ Σάγεντ.

Είναι πολύ πιθανόν να απαγορευθεί, βάση της προαναφερθείσας απόφασης το Κόμμα της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης, (σ.σ: το πολιτικό σκέλος των Αδελφών Μουσουλμάνων που είχε κερδίσει με τις βουλευτικές εκλογές το 2011).

Πιθανό είναι επίσης να απαγορευθεί η Συμμαχία Εναντίον του Πραξικοπήματος, η οργάνωση οπαδών του Μόρσι που αμφισβητεί τις νέες αρχές της χώρας.

Παράταση κατά 2 μήνες της "κατάστασης έκτακτης ανάγκης"

Η στρατιωτική κυβέρνηση της χώρας έχει ανακοινώσει την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κατά 2 μήνες, για λόγους ασφαλείας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει σε όλη την Αίγυπτο από τις 14 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία ο στρατός επενέβη μαζί με την αστυνομία και διέλυσε με τη βία δύο συγκεντρώσεις υπέρ του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο, σκοτώνοντας εκατοντάδες διαδηλωτές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ