Δικά της τεχνητά εμπόδια θα βάλει η Ιρλανδία για να μειώσει την τεράστια ροή προσφύγων

Δικά της τεχνητά εμπόδια θα βάλει η Ιρλανδία για να μειώσει την τεράστια ροή προσφύγων Facebook Twitter
0

Παρόλο που η χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Σλοβενικής Βουλής για την προσφυγική κρίση έληξε χωρίς αποτέλεσμα, υπήρξε ένα κοινό συμπέρασμα- πως η Σλοβενία θα αλλάξει την πολιτική "ανοιχτών θυρών" που ακολουθούσε μέχρι τώρα και ότι τις επόμενες μέρες ενδέχεται να τοποθετηθούν "εμπόδια" στα σύνορα Σένγκεν με την Κροατία.

Ο πρόεδρος της Σλοβενίας Μπόρουτ Πάχορ πρότεινε αυστηρότερα μέτρα ελέγχου στα νότια σύνορα προκειμένου να μετριαστεί η τεράστια ροή προσφύγων των τελευταίων ημερών, δεδομένου πως στη χώρα αυτή τη στιγμή ήδη βρίσκονται περίπου 5.000 πρόσφυγες που περιμένουν να φύγουν για την Αυστρία και εστίασε στην προστασία των συνόρων και στον περιορισμό των καθημερινών αφίξεων των μεταναστών, προτρέποντας για περισσότερα κονδύλια για την αστυνομία και το στρατό.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Μίρο Τσέραρ τόνισε πως δεν υλοποιούνται οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι χώρες στην πρόσφατη Σύνοδο ΕΕ - Βαλκανίων για το προσφυγικό και ανακοίνωσε ότι η Σλοβενία θα πρέπει να ενισχύσει τα μέτρα ασφάλειας τις επόμενες μέρες, ακόμη και με τεχνητά εμπόδια, αν η προσφυγική ροή δεν μειωθεί σημαντικά.

Στην τοποθέτησή του ο Μίρο Τσέραρ διεμήνυσε ότι θα προσαρμοστεί στην πραγματική κατάσταση όσον αφορά την προσφυγική κρίση και ότι "τις επόμενες μέρες μπορεί να τοποθετηθεί φράχτης στα σύνορα με την Κροατία, τα οποία θα προστατεύουν αστυνομικές και άλλες δυνάμεις".

Ο κρατικός σλοβενικός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε χθες την πληροφορία ότι στη Σλοβενία έφθασε συρματόπλεγμα μήκους 125 χιλιομέτρων για την προστασία των συνόρων Σένγκεν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM