Θετική ήταν η αποτίμηση από το διεθνή Τύπο της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στο χθεσινό ντιμπέιντ μεταξύ  των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν που έγινε στις Βρυξέλλες.

 

 «Το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι success story, λέει ο υποψήφιος για την ΕΕ Τσίπρας» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του πρακτορείου Reuters για την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Επίσης, σύμφωνα με το «Έθνος», η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal σε δημοσίευμά της επεσήμανε ότι  είναι  ο μόνος υποψήφιος που δεν ανήκει στο mainstream και υπογραμμίζει ότι παρότι είναι απίθανό να κερδίσει την ψηφοφορία έκανε πιο σύνθετη τη συζήτηση.

 

Η Deutsche Welle γράφει ότι ήταν  «ο μόνος που ταρακούνησε λίγο τα πράγματα». Τονίζει ότι  ο Αλέξης Τσίπρας, "ηγείται ενός εξαιρετικά επιτυχημένου κομματικού συνασπισμού ενάντια στα μνημόνια και την λιτότητα στην Ελλάδα και  απηύθυνε έκκληση για τέλος της λιτότητας και του χρέους, το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από την τρέχουσα ευρωπαϊκή πολιτική».

 

Το Γερμανικό Πρακτορείο υπογραμμίζει πως «ο Τσίπρας είναι κατά της λιτότητας, όχι κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ενώ η Liberation ανέφερε ότι νικήτρια του ντιμπέιτ ήταν η Σκα Κέλερ, «αλλά και ο Τσίπρας τα πήγε θαυμάσια».

 

Πρώτος αναδείχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο Twitter όπου είχε 19.481 αναφορές, ακολουθούμενος από τον Μάρτιν Σουλτς με 17.118, τον Γκι Βερχόφστατ με 14.606, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με 17.375 και τέλος την Σκα Κέλερ με11.071, σύμφωνα με τα στοιχεία της Vigiglobe.