Διέκοψαν την ορμονοθεραπεία για να αποκτήσουν παιδί- Η ιστορία του transgender ζευγαριού από την Ινδία που έγινε viral

Διέκοψαν την ορμονοθεραπεία για να αποκτήσουν παιδί- Η ιστορία του transgender ζευγαριού από την Ινδία που έγινε viral Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Viral έχουν γίνει στα social media, οι φωτογραφίες εγκυμοσύνης ενός transgender ζευγαριού στην Ινδία, που αποφάσισαν να διακόψουν την ορμονοθεραπεία για να αποκτήσουν παιδί.

Η 21χρονη Ziya Paval και ο 23χρονος σύντροφός της Zahad, που ζουν στην Κεράλα, ήταν σε διαδικασία φυλομετάβασης όταν αποφάσισαν να αποκτήσουν παιδί.

Η Paval, που όπως λέει πάντα ήθελε να γίνει γονιός, γεννήθηκε ως άνδρας αλλά ταυτοποιείται ως γυναίκα.

Ο σύντροφός της ο Zahad, γεννήθηκε ως γυναίκα αλλά ταυτοποιείται ως άνδρας. Τώρα είναι έγκυος και το ζευγάρι περιμένει το πρώτο του μωρό.

«Τα trangender άτομα αξίζουν μία οικογένεια» σχολίασε στα social media η transgender ηθοποιός S Negha.

Το ζευγάρι λέει ότι η εμπειρία τους μπορεί να είναι σπάνια στην Ινδία επειδή «κανείς άλλος μέχρι σήμερα στην κοινότητα των transgender δεν έχει αποκαλέσει τον εαυτό του βιολογικό γονιό».

Στην Ινδία εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 2 εκατ. transgender άτομα, αν οι ακτιβιστές κάνουν λόγο για παραπάνω.

Το 2014, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, αποφάσισε ότι τα transgender άτομα έχουν τα ίδια δικαιώματα με οποιονδήποτε άλλο πολίτη.

Ωστόσο, τα άτομα της κοινότητας ακόμα παλεύουν να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη, και συχνά είναι θύματα πρoκατάληψης και στιγματισμού.

Η Paval και ο Zahad γνωρίστηκαν πριν από 3 χρόνια και είχαν ήδη κόψει κάθε δεσμό με τις οικογένειές τους.

«Προέρχομαι από μία συντηρητική οικογένεια Μουσουλμάνων που δεν μου επέτρεψαν ποτέ να μάθω κλασικό χορό. Οι γονείς μου ήταν κάθετοι και έφταναν σε σημείο να μου κόβουν τα μαλλιά για να μην μπορώ να χορέψω» λέει η Paval.

Έφυγε από το σπίτι της για να συμμετάσχει σε ένα φεστιβάλ νέων και δεν επέστρεψε ποτέ.

Διέκοψαν την ορμονοθεραπεία για να αποκτήσουν παιδί- Η ιστορία του transgender ζευγαριού από την Ινδία που έγινε viral Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram

Έμαθε χορό σε ένα κέντρο για transgender άτομα. Τώρα διδάσκει στην επαρχία Kozhikode.

Ο Zahad, που είναι λογιστής, προέρχεται από χριστιανική οικογένεια από την πόλη των ψαράδων την Thiruvananthapuramy. Προς το παρόν δουλεύει σε σουπερμάρκετ.

Έφυγε από την οικογένειά του όταν έκανε coming out ως transgender. Ωστόσο, όταν έμεινε έγκυος, επανασυνδέθηκαν και η οικογένειά του έχει πλέον αποδεχθεί το ζευγάρι και το στηρίζει. «Βοηθούν τον Zahad κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης τώρα» λέει η Paval.

Η μητέρα του Zahad αρχικά, είχε πει στο ζευγάρι να μην δημοσιοποιήσει την εγκυμοσύνη. Όμως, το συζήτησαν και έλαβαν την άδειά της την περασμένη εβδομάδα, και στη συνέχεια κοινοποίησαν τα νέα τους μέσω ανάρτησης στο Instagram.

Το ζευγάρι αποφάσισε να αποκτήσει παιδί πριν από ενάμιση χρόνο, τότε που βρισκόταν ο καθένας τους σε διαφορετικά στάδια στην φυλομετάβασή τους, είπε η Paval στο BBC.

Οι ωοθήκες και η μήτρα του Zahad δεν είχαν αφαιρεθεί ακόμη, κι έτσι το ζευγάρι διέκοψε την ορμονοθεραπεία μετά από συμβουλή των γιατρών του.

«Μόλις ολοκληρωθεί η εγκυμοσύνη, θα μπορούν να ξαναρχίσουν την ορμονοθεραπεία τους», είπε ο δρ. Mahesh, ενδοκρινολόγος, ο οποίος έχει εργαστεί στο παρελθόν με πολλά transgender άτομα.

«Είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσεις», λέει η Paval, προσθέτοντας ότι μετά τη γέννηση του μωρού θα χρειαστεί να αυξήσει τις ώρες που διδάσκει χορό για να μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

«Ο Zahad θα επιστρέψει στη δουλειά του περίπου δύο μήνες μετά τη γέννηση του μωρού. Στη συνέχεια θα φροντίσω εγώ το μωρό» είπε.

Το ζευγάρι λέει ότι η κοινότητα των transexual είναι «πολύ φιλόξενη» με την εγκυμοσύνη τους.

«Φυσικά, υπάρχουν άνθρωποι τόσο μέσα στην κοινότητα όσο και έξω που πιστεύουν ακόμα σε στερεότυπα. Πιστεύουν ότι ένας transgender άνδρας δεν μπορεί να κουβαλάει ένα μωρό. Αλλά δεν πειράζει» λέει η Paval.

Με πληροφορίες του BBC
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Υπάλληλος καφετέριας έσπασε με σφυρί το παρμπρίζ πελάτη που της πέταξε τον καφέ

Διεθνή / ΗΠΑ: Υπάλληλος καφετέριας έσπασε με σφυρί το παρμπρίζ πελάτη που της πέταξε τον καφέ

Στο βίντεο που ανέβασε η ίδια η Έμα υποστήριξε ότι αντέδρασε έτσι γιατί ένιωσε ότι κινδυνεύει, ενώ υπογράμμισε πως ο άνδρας την απείλησε λέγοντάς της πως «δεν πρόκειται να λείψεις σε κανέναν»
NEWSROOM