Die Welt: Εκατοντάδες Ρώσοι και Κινέζοι πράκτορες δρουν στις Βρυξέλλες

Die Welt: Εκατοντάδες Ρώσοι και Κινέζοι πράκτορες δρουν στις Βρυξέλλες Facebook Twitter
0

Η διεύθυνση εσωτερικής ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) έχει προειδοποιήσει ότι στις Βρυξέλλες δρουν εκατοντάδες πράκτορες των υπηρεσιών κατασκοπείας της Ρωσίας και της Κίνας.

Την αποκάλυψη έκανε γερμανική εφημερίδα Die Welt στη διαδικτυακή έκδοσή της, επικαλούμενη ως πηγή της διπλωμάτες.

Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, η ΕΥΕΔ υπολογίζει πως στην πρωτεύουσα του Βελγίου δρουν περίπου 200 Ρώσοι και 250 Κινέζοι πράκτορες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πράκτορες εργάζονται με προκάλυψη κυρίως στις πρεσβείες και τις εμπορικές αποστολές των χωρών τους.

Η Υπηρεσία έχει προειδοποιήσει τους διπλωμάτες της να αποφεύγουν συγκεκριμένες τοποθεσίες, ιδίως ένα εστιατόριο κι ένα καφέ σε μικρή απόσταση από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις κεντρικές εγκαταστάσεις της.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Διεθνή / Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Το Πεκίνο καταδίκασε την «πολιτικοποίηση της εκπαιδευτικής συνεργασίας», προσθέτοντας ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον θα «βλάψει μόνο την εικόνα και το διεθνές κύρος των ΗΠΑ»
LIFO NEWSROOM