Διασώθηκαν από πλοίο στη Μεσόγειο 172 μετανάστες που επέβαιναν σε ξύλινες βάρκες

Διασώθηκαν από πλοίο στη Μεσόγειο 172 μετανάστες που επέβαιναν σε ξύλινες βάρκες Facebook Twitter
φωτό αρχείου/EPA
0

Το πλοίο Sea-Eye 4, που εκτελεί επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο, επιβίβασε 172 μετανάστες που επέβαιναν σε ξύλινες βάρκες εντελώς ακατάλληλες για μακρινά ταξίδια χθες Κυριακή, ενημέρωσε η μη κυβερνητική οργάνωση στην οποία ανήκει, η Sea-Eye.

Εκκρεμεί η διάσωση άλλων 50 ανθρώπων που επιβαίνουν σε άλλο πλεούμενο, σημείωσε η ΜΚΟ χθες το απόγευμα. Ανάμεσα στους ανθρώπους που διασώθηκαν χθες είναι παιδιά, ένα βρέφος 8 μηνών και μια έγκυος, διευκρίνισε η Sea-Eye. «Χρειάστηκε να προσφέρουμε ιατρική βοήθεια σε 12 ανθρώπους· ένα παιδί κι ένας ενήλικος χρειαζόταν παρατεταμένη σταθεροποίηση.

Ευτυχώς πάντως δεν έχουμε σοβαρά τραυματίες μεταξύ των διασωθέντων», συνόψισε γιατρός που συμμετέχει στην αποστολή του Sea-Eye 4, σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής ΜΚΟ. Την Παρασκευή, το πλήρωμα του πλοίου της έλαβε κλήση για βοήθεια από περίπου 50 μετανάστες που επέβαιναν σε μικρό ξύλινο πλεούμενο, αλλά όταν κατέπλευσε στο σημείο που του υποδείχθηκε βρήκε τη βάρκα άδεια, σημείωσε η Sea-Eye.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, το πλήρωμα παρατήρησε αεροσκάφος του FRONTEX, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, που έκανε υπέρπτηση στην περιοχή, γεγονός που το ώθησε να συμπεράνει πως οι επιβαίνοντες στο άδειο πλεούμενο «μετατράπηκαν σε θύματα άλλης μιας εξαναγκαστικής επιστροφής μεταναστών κατ’ απαίτηση των χωρών-μελών της ΕΕ», ότι δηλαδή οι μετανάστες σε αυτό «επιστράφηκαν σε στρατόπεδα κράτησης στη Λιβύη», εξήγησε ο πρόεδρος της ΜΚΟ, ο Γκόρντεν Ίσλερ. Το πλοίο Sea-Eye 4, που επισκευάστηκε κι επανεξοπλίστηκε στο λιμάνι του Ροστόκ και ανήκει στη μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε στη Βαυαρία το 2015, ξεκίνησε αποστολή έρευνας και διάσωσης μεταναστών που κινδυνεύουν στη Μεσόγειο στις αρχές Μαΐου.

Η αποστολή υποστηρίζεται από τις οργανώσεις United4Rescue, Alliance for Civilian Sea Rescue, καθώς και την οργάνωση βοήθειας και περίθαλψης Γερμανοί Γιατροί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM