«Διάσημος» ελέφαντας της Ταϊλάνδης σκότωσε με την προβοσκίδα τον ιδιοκτήτη του σε ζωολογικό κήπο

«Διάσημος» ελέφαντας της Ταϊλάνδης σκότωσε με την προβοσκίδα τον ιδιοκτήτη του σε ζωολογικό κήπο Facebook Twitter
4

Ένας ελέφαντας, που έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες και διαφημίσεις στην Ταϊλάνδη, επιτέθηκε και σκότωσε τον ιδιοκτήτη του, με το νέο περιστατικό να αναζωπυρώνει τη διαμάχη για την τουριστική βιομηχανία των ζώων. 

Το δυστύχημα συνέβη το πρωί της Δευτέρας στην πόλη Chiang Mai, όταν ο 52χρονος Somsak Riangngern, ο ιδιοκτήτης του ελέφαντα, αποφάσισε να λύσει τον Ekasit για να πιει νερό και να βραχεί. Τότε ο ελέφαντας, ο οποίος δεν φορούσε ούτε το γνωστό τουριστικό καρεκλάκι στην πλάτη και χωρίς χαλινάρια, αφού περπάτησε μερικά βήματα εμπρός, άλλαξε ξαφνικά πορεία και επιτέθηκε στον 54χρονο. 

«Διάσημος» ελέφαντας της Ταϊλάνδης σκότωσε με την προβοσκίδα τον ιδιοκτήτη του σε ζωολογικό κήπο Facebook Twitter

«Ο ελέφαντας ξαφνικά γύρισε την πλάτη του, τον άρπαξε με την προβοσκίδα του και μετά τον έλιωσε με αυτή, μπροστά στα μάτια των συναδέλφων του και της γυναίκας του που ήταν εκεί. Το δυστύχημα ήταν αναπόφευκτη τραγωδία. Ο Somsak ήταν πολύ έμπειρος και πάντα αγαπούσε τον Ekasit», δήλωσε ο Wuthichai Muangman, διευθυντής του ζωολογικού κήπου όπου ζούσε ο ελέφαντας, ηλικίας 32 ετών και βάρους πέντε τόνων. 

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο ελέφαντας χτύπησε τον άντρα με την προβοσκίδα αλλά και τους χαυλιόδοντες και η επίθεση διήρκεσε περισσότερα από πέντε λεπτά, μέχρι να καταφέρουν να τον θέσουν υπό έλεγχο οι υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου. 

«Διάσημος» ελέφαντας της Ταϊλάνδης σκότωσε με την προβοσκίδα τον ιδιοκτήτη του σε ζωολογικό κήπο Facebook Twitter

Ο 52χρονος εργαζόταν με τον ελέφαντα εδώ και περίπου μια δεκαετία και συνάδελφοί του κατέθεσαν πως το ζώο ποτέ ξανά δεν είχε επιδείξει επιθετική συμπεριφορά. Αυτό που εικάζουν είναι πως η αντίδρασή του προκλήθηκε λόγω της υπερβολικής ζέστης και της υγρασίας που επικρατούσε τη Δευτέρα, κάτι που συχνά κάνει τους ελέφαντες απρόβλεπτα βίαιους. 

Ο 32χρονος Ekasit, είχε εμφανιστεί σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Τελευταία συμμετείχε στα σόου του ζωολογικού κήπου για το κοινό, αλλά μετά το συμβάν αποφασίστηκε να απομακρυνθεί μέχρι νεοτέρας. 

«Διάσημος» ελέφαντας της Ταϊλάνδης σκότωσε με την προβοσκίδα τον ιδιοκτήτη του σε ζωολογικό κήπο Facebook Twitter

Η Ταϊλάνδη έχει πολύ κακή φήμη για τον τουρισμό σε βάρος των ελεφάντων, καθώς τα ζώα αναγκάζονται να δίνουν παραστάσεις σε τσίρκο ή να κουβαλούν τουρίστες στην πλάτη τους και γενικά υφίστανται μεγάλη εκμετάλλευση αλλά και κακοποίηση στον βωμό της ψυχαγωγίας. Να σημειωθεί πως από τους συνολικά 2.923 ελέφαντες που ζουν σε ολόκληρη την Ασία και «εργάζονται» στον τουρισμό, οι 2.198 βρίσκονται στην Ταϊλάνδη. 

Η Peta χαρακτήρισε επίσης τραγωδία τον θάνατο του φροντιστή του ελέφαντα, αλλά έσπευσε να τονίσει πως αυτές είναι δυστυχώς οι συνέπειες της κράτησης αυτών των ζώων φυλακισμένων. «Αλήθεια, απορεί όντως κάποιος που σε μερικά από αυτά τα ευγενικά ζώα εξαντλείται η υπομονή και αντεπιτίθενται όταν τα κρατούν δεμένα με αλυσίδες και φυλακισμένα σε κελιά που δεν έχουν καμία σχέση με το φυσικό τους περιβάλλον;», ανέφερε σε ανακοίνωση η οργάνωση. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM