No.1

Διαρρήκτης πρώτα «άδειαζε» και μετά καθάριζε τα σπίτια των θυμάτων του

 Διαρρήκτης καθάριζε-κυριολεκτικά και μεταφορικά-τα σπίτια των θυμάτων του Facebook Twitter
Ο 36χρονος δράστης/Φωτογραφία: Gwent Police
0

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, την προσοχή των αρχών προσέλκυσε ένας ασυνήθιστος διαρρήκτης, ο οποίος «καθάριζε» τα σπίτια των θυμάτων του, τόσο με την μεταφορική όσο και την κυριολεκτική σημασία του όρου. 

Όλα άρχισαν στις 16 Ιουλίου, όταν μία γυναίκα έφτασε σπίτι και κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα διάρρηξης, όμως αυτό που την προβλημάτισε ακόμη περισσότερο είναι ότι ο δράστης δεν αρκέστηκε μόνο στο να κλέψει. Προς μεγάλη της έκπληξη, η γυναίκα βρήκε το τελευταίο της πλυντήριο απλωμένο στην απλώστρα, τα ψώνια της τακτοποιημένα στην κουζίνα και τον κάδο ανακύκλωσής της άδειο. 

Όπως θα μάθαινε μερικές εβδομάδες αργότερα, ο δράστης ήταν ο 36χρονος Damian Wojnilowicz, που καταδικάστηκε σε 22 μήνες φυλάκιση από δικαστήριο του Κάρντιφ για την ιδιόμορφη διάρρηξη. 

Ο 36χρονος είχε επίσης μαγειρέψει ένα γεύμα, σφουγγάρισε, γέμισε τις ταΐστρες των πουλιών και αντικατέστησε τις κεφαλές στις οδοντόβουρτσες του σπιτιού με καινούριες. Φαίνεται πώς μετά την σκληρή δουλειά του, ο Wojnilowicz επέλεξε να χαλαρώσει με ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί, το οποίο έπειτα βρέθηκε στο τραπέζι της κουζίνας. 

Μάλιστα, ο δράστης άφησε και ένα σημείωμα, που έλεγε «Μην ανησυχείς, να είσαι χαρούμενη, φάε και άραξε».

Παρότι οι ασυνήθιστες συνθήκες δίνουν στο περιστατικό μία κωμική χροιά, για την ίδια την γυναίκα ήταν μία ιδιαίτερα δυσάρεστη εμπειρία. 

«Για δύο εβδομάδες, μέχρι να συλληφθεί ο δράστης, ζούσα σε μία τεταμένη κατάσταση με πάρα πολύ άγχος που δεν είχα νιώσει ποτέ στην ζωή μου», έγραψε το θύμα της διάρρηξης. 

«Σκεφτόμουν κατά πόσο ήταν κάποιος που με ήξερε, αν επρόκειτο για περιστατικό «stalking», αν ήταν κάποιος που ήξερε ότι μένω μόνη μου και είχα γίνει στόχος του. Ήμουν υπερβολικά φοβισμένη να κοιμηθώ στο σπίτι μου και έμενα σε μία φίλη». 

Ο ίδιος δράστης πραγματοποίησε και δεύτερη διάρρηξη στην οποία δεν δίστασε να νιώσει «σαν το σπίτι του», αν και αυτή τη φορά φαίνεται να είχε λιγότερη όρεξη για καθαριότητα. 

Στις 29 Ιουλίου, ένας σπιτονοικοκύρης έλαβε ειδοποίηση στο κινητό του από το σύστημα ασφαλείας του και είδε έναν άνδρα να περπατά έξω από το σπίτι του. Αφότου μπήκε μέσα, ο Wojnilowicz χρησιμοποίησε τα μπάνιο για να πλύνει τα ρούχα του, ενώ δεν παρέλειψε να χρησιμοποιήσει το τζακούζι.

Το θύμα της διάρρηξης ειδοποίησε συγγενικό του πρόσωπο που έφτασε στην οικία και ζήτησε από τον δράστη, που ήταν εμφανώς μεθυσμένος, να φύγει, όπως και έκανε, όμως λίγο αργότερα συνελήφθη. Προς υπεράσπιση του, η δικηγόρος του ανέφερε ότι ο πελάτης της ήταν άστεγος και αντιμετώπιζε διάφορες δυσκολίες, τονίζοντας ότι ήταν απολογητικός προς τα θύματα του.

Ο δικαστής, ωστόσο, χαρακτήρισε τις διαρρήξεις ως μία «Σημαντική διείσδυση στα σπίτια των θυμάτων».

Με πληροφορίες από BBC


 

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM