Διαψεύδει το φράχτη στα σύνορα ο Αυστριακός Καγκελάριος

Διαψεύδει το φράχτη στα σύνορα ο Αυστριακός Καγκελάριος Facebook Twitter
0

Δεν θα περιφράξουμε την Αυστρία, πρέπει όμως να λάβουμε προληπτικά τεχνικά μέτρα για έναν καλύτερο έλεγχο και να διασφαλίσουμε επαρκή και κατάλληλα για το χειμώνα καταλύματα για διερχόμενους πρόσφυγες, διαβεβαίωσε ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, μετά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο στη Βιέννη.


Ο καγκελάριος αναφερόταν σε προηγούμενες δηλώσεις της υπουργού Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ (του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαικού Κόμματος), ότι η Αυστρία θα υψώσει φράχτη κατά μήκος των συνόρων της με τη Σλοβενία για να ελέγξει την εισροή προσφύγων και μεταναστών στο έδαφός της.


Κατά την άποψή του, τα σχεδιαζόμενα μέτρα στα αυστριακά σύνορα πρέπει να προχωρήσουν σε στενή συνεννόηση με τη Γερμανία και άλλες γειτονικές χώρες, ενώ στο ζήτημα αυτό δεν χρειάζεται κοντόφθαλμη πολιτική, αλλά πρέπει με προνοητικό συντονισμό με τους άλλους να επιτευχθεί η διασφάλιση των συνοριακών ελέγχων και η αποφυγή ενός μεγάλου συνωστισμού ανθρώπων.


"Πρόκειται για τάξη και έλεγχο. Δεν θα υπάρξει ένας φράκτης γύρω από την Αυστρία", τόνισε χαρακτηριστικά ο καγκελάριος, προσθέτοντας ότι αρχικά θα γίνει επεξεργασία μιας πρότασης από ειδικούς των υπουργείων Εσωτερικών και Άμυνας για την τεχνική ασφάλεια στην περιοχή των συνόρων.


Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι προγραμματίζονται προσαρμογές στο αυστριακό Δίκαιο για το Άσυλο και μια αύξηση των συνοριακών δυνάμεων, με την αποστολή επιπλέον 1.000 αστυνομικών, ενώ υπάρχει η δυνατότητα και περαιτέρω αύξησης του αριθμού τους κατά 2.000, όπως επίσης ενίσχυση σε περίπτωση ανάγκης με υπηρετούντες σε εναλλακτική στρατιωτική θητεία.


Μια ενεργός πολιτική στο θέμα των προσφύγων, σημαίνει ωστόσο, όπως παρατήρησε, προπάντων την παροχή βοήθειας στις περιοχές της κρίσης και πως η Τουρκία πρέπει να είναι ένας κεντρικός συνομιλητής για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.


Ο κ. Φάιμαν επισήμανε στις δηλώσεις του ότι στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής για την προσφυγική κρίση συμφωνήθηκε, μεταξύ άλλων, η δημιουργία 50.000 θέσεων κατάλληλων για τις χειμερινές συνθήκες στη διαδρομή των προσφύγων από την Ελλάδα έως τα αυστριακά σύνορα.


Είναι επιταγή ανθρωπισμού να μην παγώσει κανείς από τους ευρισκόμενους σε φυγή, και τα μέτρα αυτά θα πραγματοποιηθούν μέσα σε μερικές ημέρες, σε συνεργασία με τις χώρες της ΕΕ και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, κατέληξε στις δηλώσεις του μετά την σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Αυστριακός καγκελάριος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσαρλς Οπενχάιμερ: «Χρειαζόμαστε μια ειρηνική πυρηνική αναγέννηση»

Διεθνή / Τσαρλς Οπενχάιμερ: «Χρειαζόμαστε μια ειρηνική πυρηνική αναγέννηση»

Ογδόντα χρόνια μετά τη ρίψη της ατομικής βόμβας που κατασκεύασε ο παππούς του Ρόμπερτ, ο Τσαρλς Οπενχάιμερ μέσω ενός άρθρου του στο Time Magazine προσπαθεί να αναδείξει την άλλη πλευρα της πυρηνικής ενέργειας
LIFO NEWSROOM
O Τραμπ αποκλείει ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ή προσάρτηση της Κριμαίας

Διεθνή / O Τραμπ αποκλείει ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ή προσάρτηση της Κριμαίας

Ο Ζελένσκι μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο «αν το θέλει», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος, τονίζοντας όμως πως μια ειρηνευτική συμφωνία θα προϋπέθετε ότι «δεν θα υπάρξει ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ»
LIFO NEWSROOM
Κι άλλοι στρατιώτες της Εθνοφρουράς κατευθύνονται στην Ουάσιγκτον και ετοιμάζονται να φέρουν όπλα

Διεθνή / Κι άλλοι στρατιώτες της Εθνοφρουράς κατευθύνονται στην Ουάσιγκτον και ετοιμάζονται να φέρουν όπλα

Περισσότεροι στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς κατευθύνονται στην Ουάσιγκτον και ετοιμάζονται να οπλιστούν, σε μια σημαντική αλλαγή μετά την εντολή του Τραμπ για «επιστροφή του ελέγχου» της πρωτεύουσας από εγκληματικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ιρλανδία: Η τεράστια έξαρση στη χρήση κοκαΐνης και η θεαματικότερη κατάσχεση φορτίου ναρκωτικών

Διεθνή / Ιρλανδία: Η τεράστια έξαρση στη χρήση κοκαΐνης και η θεαματικότερη κατάσχεση φορτίου ναρκωτικών

Η Ιρλανδία βιώνει έξαρση στη χρήση κοκαΐνης, με τις κατασχέσεις να φτάνουν σε ιστορικά επίπεδα - Η επιχείρηση MV Matthew αποκάλυψε τη σοβαρότητα του προβλήματος και τη σύνδεση με διεθνή καρτέλ
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν βλέπει την Ουκρανία μέσα από τον φακό της δυσαρέσκειας για τη χαμένη δόξα της Σοβιετικής Ένωσης

Διεθνή / Ο Πούτιν βλέπει την Ουκρανία μέσα από τον φακό της δυσαρέσκειας για τη χαμένη δόξα της Σοβιετικής Ένωσης

Μιλώντας μετά τη σύνοδο κορυφής της Παρασκευής, ο πρόεδρος Πούτιν άφησε και πάλι να εννοηθεί ότι ο πόλεμος έχει να κάνει με τη μειωμένη θέση της Ρωσίας μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Βολιβία: Η σκιά του Εβο Μοράλες και η καμπάνια άκυρων ψήφων

Διεθνή / Εκλογές στη Βολιβία: Η σκιά του Εβο Μοράλες και η καμπάνια άκυρων ψήφων

Ο Εβο Μοράλες, πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, παραμένει στο επίκεντρο παρά το πολιτικό του αδιέξοδο και τις κατηγορίες εις βάρος του, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για κρίσιμες προεδρικές εκλογές
LIFO NEWSROOM