ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Διακόπτει τις διακοπές του ο Τραμπ στη σκιά της πυρηνικής απειλής από την Β. Κορέα

Διακόπτει τις διακοπές του ο Τραμπ στη σκιά της πυρηνικής απειλής από την Β. Κορέα Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα μεταβεί για μία ημέρα στην Ουάσιγκτον, τη Δευτέρα  συγκεκριμένα, διακόπτοντας για σύντομο χρονικό διάστημα τις διακοπές του.

Η πληροφορία διέρρευσε από αξιωματούχο του Λευκού Οίκου. Να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος παραθερίζει σε γήπεδο του γκολφ ιδιοκτησίας του στο Μπέντμινστερ, στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου είχε συναντήσεις με τους συμβούλους του για την πυρηνική απειλή της Βόρειας Κορέας και άλλα θέματα.


Ο Ρεπουμπλικάνος θα αναχωρήσει από το Νιου Τζέρσεϊ τη Δευτέρα με προορισμό την οικία του στο Μανχάταν, όπου, όπως είπε, έχει προγραμματίσει σειρά ραντεβού, αναφέρει το ΑΠΕ.

Προς το παρόν δεν έχουν δημοσιοποιηθεί οι λόγοι για το ταξίδι του τη Δευτέρα από τη Νέα Υόρκη στην Ουάσιγκτον. 

Την ίδια ώρα, για ανεπίσημες προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών εδώ και αρκετούς μήνες, προκειμένου να υπάρξει διπλωματική λύση, μέσω διαλόγου με τη Βόρεια Κορέα, κάνει λόγο σε δημοσίευμά του το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.


Κατά το AP, το οποίο επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχος, στις επαφές συμμετέχουν ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ για την πολιτική έναντι της Βόρειας Κορέας, Τζόζεφ Γιουν, και ο ανώτερος βορειοκορεάτης διπλωμάτης στα Ηνωμένα Έθνη, Πακ Σονγκ Ιλ.

Σε άλλο πολιτικό μέτωπο, ο Τραμπ αποφάσισε να στείλει τον σύμβουλο και γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ και τον διαπραγματευτή Τζέισον Γκρίνμπλατ στη Μέση Ανατολή σύντομα για συναντήσεις με ηγέτες της περιοχής και για να συζητήσουν έναν «δρόμο για (να αρχίσουν) ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων», δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.


Η σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Ντίνα Πάουελ θα πάρει επίσης μέρος στην αποστολή. Οι απεσταλμένοι του αμερικανού προέδρου θα έχουν συναντήσεις με ηγέτες από τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή, διευκρίνισε ο αξιωματούχος.



Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μπορεί ο Τραμπ να κερδίσει στην Αλάσκα

Διεθνή / Πώς μπορεί ο Τραμπ να κερδίσει στην Αλάσκα

Η πρόσκληση του Ντόναλντ Τραμπ στον Βλαντίμιρ Πούτιν για συνάντηση στην Αλάσκα προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, καθώς μια συμφωνία που θα ευνοεί τη Μόσχα μπορεί να αποδυναμώσει την Ουκρανία και τη δυτική ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
Μελέτη: Το stalking αυξάνει έως και 70% τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στις γυναίκες

Διεθνή / Μελέτη: Το stalking αυξάνει έως και 70% τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στις γυναίκες

Η έρευνα, που διήρκεσε δύο δεκαετίες και βασίστηκε σε στοιχεία από περισσότερες από 66.000 γυναίκες, καταγράφει σημαντικά υψηλότερα ποσοστά καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού σε όσες είχαν εμπειρία stalking
LIFO NEWSROOM
Στην Ουάσινγκτον η εθνοφρουρά των ΗΠΑ: Τεθωρακισμένα σε κεντρικά σημεία και αξιοθέατα 

Διεθνή / Στην Ουάσινγκτον η εθνοφρουρά των ΗΠΑ: Τεθωρακισμένα σε κεντρικά σημεία και αξιοθέατα 

Αντιδράσεις από τη δήμαρχο της πόλης για την απόφαση Τραμπ να αναλάβει τον έλεγχο της αστυνομίας και να στείλει τον στρατό στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, υπό το πρόσχημα της εγκληματικότητας
LIFO NEWSROOM
Στο Άνκορατζ της Αλάσκα το τετ-α-τετ Τραμπ - Πούτιν για την Ουκρανία - Γιατί υποβαθμίζει τις προσδοκίες ο Λευκός Οίκος

Διεθνή / Στο Άνκορατζ της Αλάσκα το τετ-α-τετ Τραμπ - Πούτιν για την Ουκρανία - Γιατί υποβαθμίζει τις προσδοκίες ο Λευκός Οίκος

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν κατ' ιδίαν - Στόχος είναι να κατανοήσουμε πώς θα μπορούσε να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος Τραμπ
LIFO NEWSROOM