Διακήρυξη από 25 ΜΚΟ: Στο Χαλέπι η ανθρωπότητα ψυχορραγεί

Διακήρυξη από 25 ΜΚΟ: Στο Χαλέπι η ανθρωπότητα ψυχορραγεί Facebook Twitter
EPA/STRINGER
4

Είκοσι πέντε μη κυβερνητικές οργανώσεις καταδίκασαν την «ηθική αποτυχία της διεθνούς κοινότητας» την ώρα που η «ανθρωπότητα ψυχορραγεί» στο Χαλέπι, σε μια κοινή διακήρυξη που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα από το Γκαζιάντεπ, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

 

«Την ώρα που οι διπλωμάτες της διεθνούς κοινότητας συναντώνται στη Γενεύη, τη Νέα Υόρκη και σήμερα στις Βρυξέλλες, η ανθρωπότητα πνέει τα λοίσθια στο Χαλέπι», τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, καταγγέλλουν οι 25 μη κυβερνητικές οργανώσεις που προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια σε περισσότερους από 5 εκατομμύρια Σύρους.

 

Οι πρώτες ομάδες αμάχων και ανταρτών άρχισαν να απομακρύνονται από τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του Χαλεπιού σήμερα, μια επιχείρηση η οποία θα σηματοδοτήσει μια κεφαλαιώδους σημασία νίκη των κυβερνητικών δυνάμεων.

 

Η προέλαση των κυβερνητικών δυνάμεων αναδεικνύει «το κενό, την αναποτελεσματικότητα και την ηθική αποτυχία της διεθνούς κοινότητας» κατήγγειλαν οι οργανώσεις, μεταξύ των οποίων η Ένωση Οργανώσεων Διάσωσης και Ιατρικής Περίθαλψης, η Αμερικανοσυριακή Ιατρική Εταιρεία και η Syria Relief.

 

«Αυτό που σοκάρει, ως στελέχη ανθρωπιστικών οργανώσεων, είναι ο τρόπος που ένα τόσο τρομαχτικό πράγμα όπως μια επίθεση με χημικά όπλα αποτελεί καθημερινό φαινόμενο» προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

«Είναι ώρα να πούμε στους «φίλους» μας (τους ηγέτες του πλανήτη) ότι είναι συνωμότες της χειρότερης ανθρωπιστικής κρίσης της εποχής μας, της δημιουργίας εκατομμυρίων προσφύγων και της καταπάτησης όλων των αρχών της συνθήκης της Γενεύης».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
5 χρόνια τώρα που οι αντάρτες-τζιχαντιστές στο Χαλέπι αποκεφάλιζαν-δολοφονούσαν και εκρίζωναν όλους πλην τους ομοϊδεάτες τους, αυτές οι ΜΚΟ, ο ΟΗΕ και τα ΜΜε τηρούσαν σιγή ιχθύος...