Διάγγελμα Μπάιντεν: «Η Δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο - Παραιτήθηκα για να δώσω τη σκυτάλη στη νέα γενιά»

Διάγγελμα Μπάιντεν: «Η Δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο» Facebook Twitter
Φωτ: ΑΠΕ
0

Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε στο διάγγελμά του πως πήρε την απόφαση να αποσύρει την υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία στην προεδρία των ΗΠΑ εξαιτίας της ανάγκης να «ενώσει το κόμμα» του, τους Δημοκρατικούς, καθώς και «το έθνος».

Ο απερχόμενος πρόεδρος, 81 ετών, τόνισε επίσης πως η χώρα χρειάζεται «νέες φωνές», «νεότερες φωνές».

Εξήρε την αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις, υπέρ της οποίας τάχθηκε ώστε να τον αντικαταστήσει στο ψηφοδέλτιο λίγη ώρα αφού ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει την Κυριακή, διαβεβαιώνοντας πως πρόκειται για «έμπειρη», «ισχυρή», «σκληρή» πολιτικό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2024, έπειτα από σφοδρές πιέσεις κορυφαίων Δημοκρατικών να αποσυρθεί στον απόηχο του καταστροφικού debate με τον Ντόναλντ Τραμπ πριν από μερικές εβδομάδες.

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε από το Οβάλ Γραφείο στην κρίσιμη καμπή μπροστά στην οποία βρίσκονται οι ΗΠΑ εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Τίποτα δεν μπορεί να μπει εμπόδιο στη διάσωση της Δημοκρατίας μας ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν.

Όπως ανέφερε «Ξέρετε, τις τελευταίες εβδομάδες μου έγινε σαφές ότι έπρεπε να ενώσω το κόμμα μου σε αυτή την κρίσιμη προσπάθεια. Πιστεύω ότι το ρεκόρ μου ως πρόεδρος, η ηγετική μου θέση στον κόσμο, το όραμά μου για το μέλλον της Αμερικής, όλα αυτά άξιζαν μια δεύτερη θητεία, αλλά τίποτα, τίποτα δεν μπορεί να μπει εμπόδιο στη διάσωση της δημοκρατίας μας, και αυτό περιλαμβάνει την προσωπική φιλοδοξία.

»Έτσι αποφάσισα ότι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσω μπροστά είναι να δώσω τη σκυτάλη σε μια νέα γενιά. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενώσουμε το έθνος μας. Ξέρω ότι υπάρχει χρόνος και χώρος για μακρόχρονη εμπειρία στη δημόσια ζωή, αλλά υπάρχει επίσης χρόνος και χώρος για νέες φωνές, φρέσκες φωνές, ναι, νεότερες φωνές, και αυτός ο χρόνος και ο χώρος είναι τώρα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι η Δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο και πως έχει το ιερό καθήκον να αμυνθεί και να ενώσει τη χώρα. Όχι για τον εαυτό του αλλά για τους πολίτες, τις οικογένειές τους. “Οι αποφάσεις που θα πάρουμε σήμερα, θα απηχούν στις δεκαετίες που θα έρθουν” δήλωσε.

Τόνισε ότι είναι η μεγαλύτερη τιμή της ζωής του το ότι υπηρέτησε στο ύπατο αξίωμα.

Ο κ. Μπάιντεν τόνισε ακόμη πως οι ΗΠΑ είναι «πιο δυνατές» από «οποιονδήποτε τύραννο», εξαπολύοντας επίθεση στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε ακόμη στον πόλεμο στην Ουκρανία και στην προσπάθεια που γίνεται για την υποστήριξή της, ενώ δήλωσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM