Διάγγελμα Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο μετά την απόφαση για απαγόρευση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ

Ο Τζο Μπάιντεν Facebook Twitter
Φωτ: EPA/WILL OLIVER
0

Δηλώσεις για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που έκρινε ότι δεν υπάρχει πλέον ομοσπονδιακό συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση θα κάνει ο Τζο Μπάιντεν.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα κάνει δηλώσεις στις 12:30 μ.μ. ET σχετικά με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την ανατροπή του Οργανισμού Υγείας Γυναικών Ντομπς εναντίον Τζάκσον για την ανατροπή της Ροε εναντίον Γουέιντ» αναφέρει το σχετικό μήνυμα στο Twitter. 

Νωρίτερα, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την απόφαση Roe v. Wade, την Παρασκευή, ανατρέποντας το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση γυρνώντας τις ΗΠΑ μισό αιώνα πίσω.

Με ψήφους 6-3 της συντηρητικής πλειοψηφίας το δικαστήριο επικύρωσε τον υποστηριζόμενο από τους Ρεπουμπλικάνους νόμο του Μισισιπή που απαγορεύει την άμβλωση μετά τη 15η εβδομάδα κύησης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM