Διαδηλωτές πέταξαν φύκια σε βουλευτή του Μακρόν- Αντιδρούν στο υγειονομικό πάσο κατά του κορωνοϊού

Διαδηλωτές πέταξαν φύκια σε βουλευτή του Μακρόν- Αντιδρούν στο υγειονομικό πάσο κατά του κορωνοϊού Facebook Twitter
Wikipedia
0

Ένας Γάλλος βουλευτής δέχτηκε επίθεση με φύκια έξω από το σπίτι του, από πλήθος που διαδήλωνε κατά του πάσο για τον κορωνοϊό.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter δείχνει το πλήθος να πετά φύκια στον Stéphane Claireaux χθες το απόγευμα.

Ο ίδιος παρομοίασε την επίθεση με «λιθοβολισμό» και είπε ότι θα ασκήσει ποινικές διώξεις εναντίον των υπευθύνων.

Ο βουλευτής προέρχεται από το κυβερνών κόμμα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος χαρακτήρισε το περιστατικό «απαράδεκτο».

Η επίθεση σημειώθηκε λίγες ημέρες πριν από την εισαγωγή για το νέο υγειονομικό πάσο στη Γαλλία στην περιοχή του St Pierre και Miquelon, δύο νησιά κοντά στη Νέα Γη του Καναδά στον Βόρειο Ατλαντικό.


Το μέτρο ισχύει ήδη εδώ και καιρό στη γαλλική ηπειρωτική χώρα, όπου οι άνθρωποι πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ Covid για πρόσβαση σε πολλούς δημόσιους χώρους.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι περίπου 500 διαδηλωτές που αντιτίθενται στο μέτρο συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν με μία ομάδα από αυτούς να κινείται προς το σπίτι του βουλευτή.

«Περίμενα τους διαδηλωτές για να τους μιλήσω», είπε στο ειδησεογραφικό σάιτ franceinfo. «Υπήρχε ένα αυτοκίνητο φορτωμένο με φύκια και οι άνθρωποι άρχισαν να τα πετούν στο πρόσωπό μου. Ήταν σαν λιθοβολισμός» είπε ο βουλευτής.

Η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ανίκ Ζιραρντέν, κατήγγειλε τους δράστες και ζήτησε να διωχθούν. Η ίδια δημοσίευσε βίντεο από το περιστατικό στο Twitter, χαρακτηρίζοντάς το «βαθιά σοκαριστικό».

Τις τελευταίες εβδομάδες, και άλλοι τοπικοί αξιωματούχοι έχουν δεχτεί επιθέσεις, ενώ υπήρξες και απειλητικά μηνύματα για ορισμένους Γάλλους βουλευτές που στήριξαν το μέτρο.

Ο Christophe Castaner, επικεφαλής του κόμματος του Μακρόν στο κοινοβούλιο, δήλωσε στο ραδιόφωνο France Inter ότι υπήρξαν 322 απειλές κατά βουλευτών το 2021.

Αλλά την περασμένη εβδομάδα, ο Μακρόν κατηγορήθηκε ότι πυροδότησε νέες εντάσεις χρησιμοποιώντας έναν όρο αργκό για να πει ότι ήθελε να κάνει δύσκολη τη ζωή των μη εμβολιασμένων.

Αυτά τα σχόλια προκάλεσαν οργή σε μια περίοδο που οι Γάλλοι βουλευτές προσπαθούσαν να περάσουν έναν νόμο που θα αποκόβει τους ανεμβολίαστους από μεγάλο μέρος της δημόσιας ζωής.

Το νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε από την Κάτω Βουλή της Γαλλίας, αφαιρεί την προοπτική επίδειξης ενός αρνητικού τεστ Covid για πρόσβαση σε πολλούς δημόσιους χώρους.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να θέσει σε ισχύ το μέτρο στα μέσα Ιανουαρίου, μόλις εγκριθεί από τη Γερουσία, κάτι που θα μπορούσε να καθυστερήσει τη διαδικασία.

Το Σαββατοκύριακο, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι σε όλη τη χώρα συμμετείχαν σε διαμαρτυρίες ενάντια στο νομοσχέδιο.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΡΑΚΑΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Βενεζουέλα: Η αμερικανική πρεσβεία στο Καράκας ανοίγει ξανά επτά χρόνια μετά το κλείσιμό της

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Καράκας το 2019, λίγο αφότου έκριναν παράνομη την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο μετά από εκλογές που θεωρήθηκαν ευρέως ότι αμαυρώθηκαν από νοθεία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Νέες απειλές Τραμπ κατά Ιράν: «Θα καταστρέψουμε τις μονάδες ενέργειας» - «Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση» απαντά η Τεχεράνη

«Αυτό που έχει προταθεί είναι μηνύματα που έχουμε λάβει μέσω μεσαζόντων, τα οποία υποδηλώνουν την επιθυμία των ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Διεθνή / «Ο πρίγκιπας Φίλιππος έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας», σύμφωνα με νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε

Οι αποκαλύψεις που φέρεται να έκανε συγγραφέας, γνωστός κυρίως για βιβλία που αφορούν τη βασιλική οικογένεια - Τι έγραψε για «την τελευταία νύχτα του Φιλίππου»;
THE LIFO TEAM