Η δεύτερη πόλη του Μπάτμαν είναι στην Ιαπωνία και την συνδέουν πολλά με το Γκόθαμ Σίτι

Δεύτερο «σπίτι» του Μπάτμαν: Ιαπωνική πόλη γίνεται η πρώτη στον κόσμο που αδελφοποιείται με το Γκόθαμ Σίτι Facebook Twitter
Φωτ.: Hiroshima Prefecture
0

Εκτός κόμικ, κινηματογράφων και μικρής οθόνης, ο Μπάτμαν μπορεί να αποκαλεί «σπίτι» του την πόλη Φουκουγιάμα στην περιφέρεια της Χιροσίμα. 

Για τα τιμήσουν τα 400 χρόνια από την κατασκευή του θρυλικού κάστρου Φουκουγιάμια, η ντόπια κυβέρνηση και η Warner Brothers «αδελφοποίησαν» τη Φουκουγιάμα και τη Γκόθαμ Σίτι. 


Βεβαίως, η σύνδεση δεν ήταν τυχαία. Το 1917, η Φουκουγιάμα απέκτησε το έμβλημά της που παρουσίαζε ένα βουνό σε σχήμα νυχτερίδας - ως φόρο τιμής στην τοποθεσία τού κάστρου στο «κομόρι γιάμα» (βουνό νυχτερίδας). 


Εκτός αυτού, η κυκλοφορία του νέου Μπάτμαν στην Ιαπωνία φέτος και συγκεκριμένα στις 11 Μαρτίου, συμπίπτει χρονικά με την επέτειο των 400 χρόνων. 

Δεύτερο «σπίτι» του Μπάτμαν: Ιαπωνική πόλη γίνεται η πρώτη στον κόσμο που αδελφοποιείται με το Γκόθαμ Σίτι Facebook Twitter
Φωτ.: Hiroshima Prefecture

Σύμφωνα με διεθνή μέσα, το ορόσημο αυτό καθιστά την Φουκουγιάμα την πρώτη πόλη στον κόσμο και στην ιστορία που επισήμως δημιουργεί έναν αληθινό δεσμό με τη Γκόθαμ Σίτι. 


Οι δεσμοί επισημοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης την περασμένη Δευτέρα, με το δήμαρχο της ιαπωνικής πόλης, Ναόκι Ενταχίρο και τον αντιπρόεδρο της Warner Ιαπωνίας, Τομοχίρο Νοάι να υπογράφουν εικονικά από τα γραφεία τους, λόγω περιορισμών τής πανδημίας, τη συμφωνία αδελφοποίησης. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα «κόβει» τις επενδύσεις και οι 75 φτωχότερες χώρες του πλανήτη τρέχουν να αποπληρώσουν τα χρέη

Διεθνή / Η Κίνα «κόβει» τις επενδύσεις και οι 75 φτωχότερες χώρες του πλανήτη τρέχουν να αποπληρώσουν τα χρέη

Η χρηματοδότηση της Κίνας μέσω της Πρωτοβουλίας Belt and Road (BRI) έχει μειωθεί σημαντικά, προκαλώντας ανησυχία σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες που εξαρτώνται από αυτές τις επενδύσεις
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Διεθνή / ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Η κυβέρνηση Τραμπ παγώνει τα ραντεβού για φοιτητικές βίζες και εντείνει τον έλεγχο στα social media για αλλοδαπούς φοιτητές, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Διεθνή / Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Παρά την πρόοδο σε σχέση με προηγούμενες δοκιμές, η αποστολή δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους της - Ο Έλον Μασκ υποσχέθηκε ταχύτερο ρυθμό εκτοξεύσεων, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν το φιλόδοξο πρόγραμμα για αποίκηση του Άρη.
LIFO NEWSROOM