Δεξαμενόπλοιο συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο στο στενό του Πα-ντε-Καλαί

Δεξαμενόπλοιο συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο στο στενό του Πα-ντε-Καλαί Facebook Twitter
0

Σύγκρουση ανάμεσα σ' ένα δεξαμενόπλοιο, που μεταφέρει 38.000 τόνους βενζίνη, και ένα φορτηγό πλοίο μήκους 220 μέτρων σημειώθηκε γύρω στις 03:00 (τοπική ώρα) στο στενό του Πα-ντε-Καλαί, ανακοίνωσαν σήμερα οι γαλλικές ναυτιλιακές αρχές που είναι αρμόδιες για τη Μάγχη και τη Βόρεια Θάλασσα.


Όταν σημειώθηκε το ατύχημα, που δεν προκάλεσε τραυματίες, τα δύο πλοία, αμφότερα με σημαία Χονγκ Κονγκ, βρίσκονταν σε βρετανική ζώνη, προστίθεται στην ανακοίνωση των αρχών, οι οποίες αναφέρουν πως έχουν «κινητοποιηθεί πλήρως». «Καμιά ρύπανση δεν έχει διαπιστωθεί στο στάδιο αυτό», διευκρινίζουν.


Συγκρούστηκαν το δεξαμενόπλοιο Seafrontier, μήκους 183 μέτρων και με 27μελές πλήρωμα, και το «Huayan Endeavour, που ήταν κενό φορτίου και έχει 22μελές πλήρωμα. «Αυτή τη στιγμή το Seafrontier πλέει ακυβέρνητο, αλλά παρακολουθείται και το Huayan Endeavour γνωστοποίησε πως εξακολουθεί να μπορεί να πλοηγηθεί», ανέφεραν οι αρχές.


Σύμφωνα με το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Επιτήρησης και Διάσωσης (CROSS), το στενό του Πα-ντε-Καλαί αποτελεί την «πιο πολυσύχναστη ναυτική οδό στον κόσμο, καθώς περνούν απ' αυτή καθημερινά περισσότερα από 400 εμπορικά πλοία, δηλαδή το ένα τέταρτο της παγκόσμιας κυκλοφορίας, στα οποία προστίθενται αλιευτικά και σκάφη αναψυχής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM